Macrou cu roşii, usturoi şi ierburi, un deliciu pentru zilele în care ai dezlegare la peşte

2 file de macrou cu rosii jpg jpeg

Postul Crăciunului aduce numeroase zile de dezlegare la peşte, motiv pentru care în acele zile îţi propunem să te răsfeţi cu o reţetă uşor de gătit, şi anume - macrou cu roşii, usturoi şi ierburi.

Ingrediente necesare:

- 600 de grame de file de macrou - o linguriţă de sare - trei roşii bine copate - două linguriţe de usturoi mărunţit - o lingură de zeamă de lămâie - o lingură de rozmarin uscat - o ligură de cimbru uscat

Mod de preparare:

Pune cuptorul la preîncălzit la 220 de grade, iar apoi curăţă peştele şi spală-l bine.

Aşează-l într-o tavă de cuptor din sticlă ori de ceramică şi condimentează cu sare. Adaugă apoi roşiile curăţate de seminţe şi tăiate bucăţi mari, dar şi usturoiul. Stropeşte totul cu zeamă de lămâie şi se presară rozmarin şi cimbru.

Ţine în cuptor 8-12 minute, în funcţie de grosimea fileului sau până când peştele este opac în mijloc şi se desface uşor.

Îl poţi servi cu orez simplu ori cu murături.

Poftă bună!