Mâncare de năut cu roşii
Ştiai că năutul mai este cunoscut şi sub denumirea de „mazărea berbecilor“, iar în Antichitate delicioasele boabe erau consumate ca medicament? Este bogat în proteine, săruri minerale şi în complexul de vitamine B. Năutul ajută digestia, protejează inima, este ideal pentru diabetici şi, de asemenea, este un aliat al celor care se luptă cu kilogramele în plus.
Ingrediente
400 g năut (1 conservă) 3 cepe 2 ardei graşi 4-5 căţei usturoi 3 roşii 1-2 linguri ulei sare piper ½ legătură pătrunjel
Mod de preparare
Încingi uleiul şi căleşti uşor cepele tăiate julien, apoi adaugi usturoiul feliuţe. Laşi până când ceapa devine sticloasă şi pui ardeii graşi fâşii şi roşiile descojite şi tăiate cubuleţe. Presari sare şi piper după gust şi amesteci.
Laşi 5 minute şi răstorni năutul scurs, fierbi alte 10 minute şi opreşti focul. Serveşti mâncărica decorată cu pătrunjel tăiat.