Pieţele sunt pline de legume şi de verdeţuri, motiv pentru care ar trebui să profiţi de această bogăţie şi să găteşti mâncare de ştevie cu orez.
Uşor de gătit şi delicioasă, mâncarea de ştevie cu orez poate fi alegerea perfectă atunci când nu mai ştii ce să găteşti şi vrei să încerci un preparat nou.
 
Ai nevoie de:
 
- patru legături de ştevie
- trei cepe de mărime medie
- un ardei gras
- patru căţei de usturoi
- 100 ml de ulei
- 200 ml de suc de roşii
- trei linguri de orez
- o linguriţă de boia de ardei dulce
- sare şi piper, după gust
 
Mod de preparare:
 
Pune la preîncălzit cuptorul la 180 de grade Celsius, iar între timp pune la fiert o oală cu doi litri de apă şi un praf de sare. 
 
Spală ştevia frunză cu frunză şi îndepărtează nervurile aţoase.
 
Opăreşte frunzele de ştevie în apă clocotită timp de 2-3 minute, iar apoi scurge-le ine şi toac-o cu un cuţit ascuţit.
 
Curăţă ceapa şi tai-o sub formă de cubuleţe. La fel şi usturoiul şi ardeiul.
 
Căleşte legumele de mai sus într-o tigaie sau cratiţă în care ai încins uleiul. Amestecă din când în când, ca să nu se ardă.
 
Pune sucul de roşii, frunzele de ştevie şi orezul spălat peste legumele călite, iar apoi toarnă un pahar cu apă, adaugă boiaua de ardei şi condimentează cu sare şi piper.
 
Adaugă şi orezul, după care dă cratiţa la cuptor pentru ca orezul să se umfle încet. Aşteaptă 30 de minute, iar apoi savurează preparatul cu mămăliguţă sau pâine prăjită.
 
Poftă bună!
Loading...