Iată o idee pentru masa de prânz care te va da gata: mâncărică de cartofi cu chifteluţe. Gustul fraged al cărnii rumenite se va îmbina armonios cu cel al cartofilor moi şi cu mirodeniile!

Ingrediente

Pentru mâncărică

  • 3-4 cartofi medii
  • 1 ceapă 
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură sos de roşii sau bulion 
  • 3-4 foi de dafin
  • sare şi piper, după gust 
  • 1 linguriţă curry, opţional 
  • 1 linguriţă cimbru uscat, opţional
  • 1-2 linguri ulei de măsline 

Pentru chifteluţe 

  • 1/2 kg carne tocată, de orice fel 
  • 1 ceapă 
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • sare şi piper, după gust 
  • verdeaţă, pentru decor 

Mod de preparare 

Pentru chifteluţe, amesteci într-un bol carnea tocată cu ceapa tăiată mărunt, asezonând cu sare şi cu piper după gust. Cu ambele palme, umede, începi să formezi chifteluţele. Încingi uleiul într-o cratiţă şi rumeneşti chifteluţele câteva minute. Le scoţi şi le dai deoparte pe un şervet de bucătărie. 

Pentru mâncărică, cureţi de coajă, speli şi tai cartofii cuburi. Încingi uleiul în aceeaşi cratiţă şi începi să căleşti ceapa tăiată mărunt cu usturoiul zdrobit şi cu sosul de roşii sau bulion. Adaugi cartofii, foile de dafin, potriveşti de sare şi piper după gust şi, dacă doreşti, presari curry şi cimbru uscat. Torni apă cât să-i acoperi, amesteci şi laşi la foc mediu să fiarbă până ce sosul a mai scăzut, iar cartofii s-au fiert pe jumătate. 

Ulterior, adaugi chifteluţele, amesteci şi mai laşi la foc potrivit încă 15-20 de minute. Serveşti preparatul cald şi decorezi cu verdeaţa preferată. 

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Chifteluţe cu cartofi la cuptor

Loading...