Cartofi cu sos de smântână

Dacă te-ai săturat de cartofi copţi sau de cartofi prăjiţi, prepară această reţetă de cartofi cu sos de smântână, aromat cu cimbru.
De ce ai nevoie pentru cartofi cu sos de smântână
1,5 kg cartofi
½ ceapă
4 linguri unt
4 linguri făină
3 crenguţe cimbru
600 ml lapte
200 g smântână
1 linguriţă sare
piper
Cum se prepară cartofii cu sos de smântână
Speli cartofii, îi fierbi în coajă în apă cu sare, apoi îi laşi de răcorit şi-i cureţi.
Separat, topeşti untul într-o tigaie, adaugi ceapa tocată şi laşi la călit 4-5 minute. Adaugi frunzele de la crenguţele de cimbru şi, după un minut, făina şi amesteci. Torni laptele, smântâna, adaugi ½ linguriţă de sare şi piper, după gust. Laşi să fiarbă, amestecând constant, până ce se îngroaşă sosul. Dai deoparte.
Pui într-o tavă tapetată un strat de felii de cartofi, un praf de sare, un strat de sos, din nou cartofi, sare şi sos. Dai tava la cuptor 20-25 de minute.