Bărcuțe cu brânză Brie și sos de merișoare
Bărcuțele cu brânză Brie și sos de merișoare sunt un aperitiv rafinat, perfect pentru mesele festive și ocaziile speciale.

Ingrediente
12 coşulețe din foi de phyllo (gata făcute sau coapte în forme mici de brioşe)
150 g brânză Brie, tăiată cubulețe
100 g sos de merişoare
1 linguriță miere
frunze proaspete de rozmarin, pentru decor
Pentru sosul de merişoare
200 g merişoare proaspete sau congelate
100 g zahăr brun
sucul de la ½ portocală
coajă rasă de portocală
1 lingură apă
Mod de preparare
Faci sosul de merișoare: pui toate ingredientele într-o crăticioară și fierbi amestecul la foc mic, 8–10 minute, până când fructele se sparg și sosul se îngroașă ușor. Lași să se răcească.
Pui câte un cub de brânză Brie în fiecare coșuleț, așezi coșulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le dai la cuptorul preîncălzit, 7–8 minute, până când brânza începe să se topească.
Scoți tava, pui deasupra fiecărei porții o linguriță de sos de merișoare și torni un strop de miere, pentru contrast dulce-acrișor.
Decorezi cu frunzulițe de rozmarin, pentru un aspect festiv și un plus de aromă.


























