Ciuperci cu mămăliguţă

Făina de porumb a căpătat o utilizare foarte variată în bucătărie. Din ea se fac prăjituri, în unele zone chiar pâine şi nu lipseşte nici de pe lista de ingrediente a mâncărurilor u carne. La români, făina de porumb (mălaiul) este materia primă a mămăşigii, un preparat care nu lipseşte din meniul tradiţional. Ciupercilor să nu le cureţi niciodată pieliţa, ci doar să le speli bine sub jet de apă.
Ai nevoie de
500 g ciuperci sare piper 7-8 căţei de usturoi zdrobit 2 linguri ulei
Mod de preparare
Speli ciupercile sub jet de apă şi le tai pe lung. Încingi uleiul şi pui ciupercile. Le ţii să fiarbă în apa lăsată de ele. După 10 minute potriveşti de sare şi piper. Când mai rămâne doar puţină apă, adaugi usturoiul şi amesteci. Laşi câteva clocote, opreşti focul şi serveşti cu mămăliguţă.