Ciuperci cu mămăliguţă

ciuperci cu mamaliguta jpeg

Făina de porumb a căpătat o utilizare foarte variată în bucătărie. Din ea se fac prăjituri, în unele zone chiar pâine şi nu lipseşte nici de pe lista de ingrediente a mâncărurilor u carne. La români, făina de porumb (mălaiul) este materia primă a mămăşigii, un preparat care nu lipseşte din meniul tradiţional. Ciupercilor să nu le cureţi niciodată pieliţa, ci doar să le speli bine sub jet de apă.

Ai nevoie de

500 g ciuperci sare piper 7-8 căţei de usturoi zdrobit 2 linguri ulei

Mod de preparare

Speli ciupercile sub jet de apă şi le tai pe lung. Încingi uleiul şi pui ciupercile. Le ţii să fiarbă în apa lăsată de ele. După 10 minute potriveşti de sare şi piper. Când mai rămâne doar puţină apă, adaugi usturoiul şi amesteci. Laşi câteva clocote, opreşti focul şi serveşti cu mămăliguţă.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg