Gogoşi pripite cu brânză de vaci

gogosi pripite cu branza de vaci jpeg

Pentru cine este adeptul deserturilor rapide, fără prea mare bătaie de cap, sigur va încerca această reţetă de gogoşi pripite cu brânză de vaci. Nu necesită prea multă migăleală şi sunt foarte gustoase. Cu siguranţă, întreaga familie se va bucura de acest desert, mai ales că pot fi înfulecate imediat cât sunt calde.

Ingrediente Gogoşi pripite cu brânză de vaci:

  • 250 de grame de brânză de vaci
  • 1 ou
  • 100 de grame de făină
  • Un vârf de linguriţă de sare
  • O linguriţă cu vârf de praf de copt sau bicarbonat de soiu
  • Esenţă de vanilie
  • Ulei
  • 1 linguriţă coajă de lămâie rasă

Mod de preparare Gogoşi pripite cu brânză de vaci:

Se ia un castron mai larg, în care se fărâmiţează bine brânza de vaci, pe marginea vasului. Apoi, se adaugă oul întreg, sarea, coaja de lămâie rasă şi se amestecă bine până se omogenizează. Făina se cerne o dată şi se amestecă cu praful de copt sau bicarbonatul de sodiu. Apoi se adaugă, treptat, peste compoziţia de brânză. Se amestecă bine până se omogenizează cum trebuie.

Va ieşi o compoziţia mai vârtoasă, care se pune pe masa presărată cu făină şi se răsuceşte într-un sul gros de 5 cm. Sulul se taie în sferturi, iar acestea în câte patru felii. Fiecare felie se face sub formă de bilă. Aluatul se lucrează pe masă presărată cu multă făină. Fiecare bilă se apasă la mijloc cu ajutorul degetului mare. Se va face, astfel, o gropiţă mai largă, menită să subţieze aluatul la mijloc. Dacă mijlocul bilei rămâne mai gros, acesta va rămâne crud la copt. După ce s-au apăsat toate bilele şi s-au format astfel gogoşile pripite se aşază frumos pe masă.

Se pune o tigaie cu ulei la încins sau un ceaun, iar când uleiul este încins bine se începe coacerea gogoşilor. Se lasă să se rumenească bine pe ambele părţi şi se servesc calde cu smântână sau pudrate cu zahăr vanilat. Sunt un desert excelent, dar pot fi consumate şi dimineaţa în loc de sendviş.