Pandişpan pufos cu mere

Chec cu mere jpeg

Este sezonul merelor zemoase şi uşor acrişoare. Dintre toate deserturile pe care poţi prepara din ele, azi îţi recomandăm pandişpan pufos cu mere.

De ce ai nevoie pentru pandişpan pufos cu mere

150 g zahăr

2 ouă

120 g unt

120 ml lapte

200 g făină

3 mere

1 lingură esenţă de vanilie

1 plic praf de copt

1 praf scorţişoară

Cum se prepară pandişpan pufos cu mere

Dai drumul la cuptor şi aşezi hârtie de copt într-o tavă. Amesteci 100 g zahăr cu scorţişoara, descojeşti merele, le tai cubuleţe şi le amesteci cu zahărul. Mixezi untul cu zahărul rămas, adaugi ouăle, laptele şi esenţa de vanilie şi freci până se omogenizează. Încorporezi făina, praful de copt, iar la final pui merele. Torni pandişpanul în tavă şi-l dai la cuptor până trece testul scobitorii.