Tort Diplomat rapid, fără blat

2 shutterstock 1405519610 jpg jpeg

Cui îiplace combinaţia de frişcă şi fructe, nu ar trebui să rateze această reţetă simplă şi rapidă de tort Diplomat rapid, fără aluat. Nimic mai simplu şi mai delicios, este variantă excelentă a acestui tort fără blat. Încearc-o cât mai repede, o să îţi placă.

Ce îţi trebuie pentru reţeta de Tort Diplomat rapid, fără blat:

- 1 cutie cocktail de fructe

- 1 cutie de ananas

- 40 de grame de gelatină (4 plicuri a cate 10 grame)

- 1 portocală

- 250 de grame de zahăr

- 3 ouă

- 1 litru de frişcă lichidă

- un plic de întăritor de frişcă

- esenţă de vanilie

Cum se procedează pentru prepararea Tortului Diplomat rapid, fără blat:

Gelatina se pune la înmuiat în sucul de la zeama din cutiile de fructe. Se lasă la întărit, măcar o oră. Când este gata, gelatina, împreună cu gălbenuşurile şi zahărul se pun într-o cratiţă, la foc mic. Se lasă şi se amestecă continuu până se fac ca o ciulama. Separat, se bat albuşurile cu un praf de sare.

Într-un castron mai mare se bate frişca bine. Jumătate se lasă pentru ornat. Gelatina, se lasă la răcit, dar nu de tot. Jumătate de cantitate de frişcă se amestecă cu gelatina şi cu albuşurile bătute spumă. Gelatina trebuie să fie caldă, ca să se amestece cum trebuie cu restul ingredientelor.

Peste această compoziţie se adaugă fructele din cocktail, ananasul şi portocala tăiată cuburi, alături de esenţa de vanilie. Cine vrea să mai pună şi alte fructe, poate să mai pună banane, căpşuni. Toată compoziţia se pune frumos într-un vas mare de plastic, aşa se va desprinde mult mai uşor după ce se întăreşte.

Se lasă la frigider să se întărească bine, apoi se scoate, se ornează cu restul de frişcă şi cu alte fructe, precum kiwi, căpşuni, portocale, lămâi. Tortul se lasă la rece atât cât este nevoie, să se întărească bine. Cel mai bine ar fi să îl lăsaţi peste noapte. Deasupra, înainte de apune fructele tăiate subţire, se poate presăra ciocolată rasă sau nucă de cocos, după preferinţe. Este delicios şi simplu, doar cu fructe. Simplu şi rapid, cea mai bună reţetă de tort diplomat. Poftă bună!