Tort de portocale

tort de portocale jpeg

Ne-am obişnuit să mâncăm citrice mai mult în anotimpurile răcoroase. Aşa că pregătiţi-vă cu această reţetă de tort de portocale.

Ingrediente

450 g iaurt 100 g zahăr pudră 500 g frişcă sau 2 plicuri praf de frişcă 2 plicuri gelatină 150 g pişcoturi de şampanie 1 portocală 2 banane 1 cutie compot ananas

Cum se prepară

Se amestecă iaurtul cu zahărul pudră, se adaugă jumătate din compotul de ananas (suc şi fruct) şi bananele tăiate mărunt. Se adaugă frişca şi gelatina dizolvată în apă fierbinte, amestecând uşor şi continuu. Se aşază o folie de plastic pe fundul cratiţei şi pe laterale, apoi se tapetează cu feliile de portocală.Se toarnă compoziţia în cratiţă. Deasupra se pun pişcoturi de şampanie. Se lasă la rece minimum 4-5 ore. Se răstoarnă pe un platou.