Îţi prezentăm câteva feluri de mâncare şi deserturi delicioase pe care să le pui pe masa de Paşte. Alege un fel principal şi 1 sau 2 garnituri şi un desert pe care îl faci extrem de repede cu foarte puţin efort.

Cotlete de miel cu usturoi

Ingrediente pentru cotlete de miel cu usturoi:


1 legătură de crenguţe de rozmarin
5 căţei de usturoi tocaţi fin
sare
piper
1 kilogram cotlet de miel fără grăsime
1 lingură de ulei de măsline

Mod de preparare cotlete de miel cu usturoi:

Într-o farfurie întinsă, pune rozmarinul tocat, usturoiul, sarea şi piperul. Pune fiecare cotlet de miel pe farfurie, pe o parte şi pe cealaltă, ca să fie acoperit de condimente.
Într-o tigaie încinsă adaugă uleiul. Pune cotletele de miel şi găteşte-le pe fiecare câte 4 minute pe parte.  Lasă-le la răcorit şi le poţi stropi cu puţină zeamă de lămâie şi pătrunjel tocat fin .Serveşte-le calde.

Piure de cartofi cu trei feluri de brânză

Pentru acest piure de cartofi cu brânză ai nevoie de:

2,5 kg de cartofi albi, curăţaţi şi tăiaţi în cuburi
6 linguri de unt
1 pachet de cremă de brânză
100 de grame de brânză cheddar rasă
100 g brânză parmezan
225 g smântână
1 linguriţă sare
1 linguriţă pudră de usturoi
piper
lapte

Mod de preparare pentru piure de cartofi cu brânză

Într-o cratiţă, pune cartofii şi acoperă-i cu apă. Pune-i la fiert şi acoperă-i cu un capac. După ce s-au fiert, scurge-i şi pisează-i.
Într-un bol mare, bate crema de brânză, cheddarul şi armezanul cu o lingură sau cu mixerul. Adaugă smântâna, usturoiul, sare şi piper.
Pune acest amestec în cartofii pisaţi. Dacă e nevoie, adaugă câte o lingură de apă până obţii consistenţa care îţi place.

Raţă cu rodie şi mentă

Ingrediente pentru raţă cu rodie şi mentă:

4 piepţi de raţă
200 g salată verde
1 rodie
1 buchet de mentă
sare
piper

Mod de preparare raţă cu rodie şi mentă:

Încinge cuptorul la 200 de grade. Pune pe foc o tigaie de fontă şi după ce s-a încins, pune fiecare piept de raţă cu partea cu piele în tigaie pentru 1 minut, la foc mare.
Apoi, pune carnea de raţă într-o tavă şi dă-o la cuptor pentru 15 minute.
Ia carnea de raţă, las-o să se răcorească puţin şi taie pieptul în feliuţe. Pune pe un platou frunzele curate de salată şi aşează feliile de raţă tăiate subţire. Pune peste bobiţe de rodie şi toarnă şi puţin suc de la rodie peste raţă. Adaugă sare şi piper şi menta tocată fin. Serveşte ca fel principal, alături de o garnitură de legume şi o salată proaspătă.

Fasole verde cu lămâie şi usturoi

Ai nevoie de:

1 kilogram de fasole verde
75 g unt
1/2 linguriţă de ulei de măsline
1 lămâie
2 căţei de usturoi
sare
piper

Pune o oală mare la fiert cu apă şi sare. Spală fasolea verde şi pune-o în apa clocotindă pentru 5-6 minute. Scurge apa din oala în care a fiert fasolea, pune păstăile pe o farfurie, iar în cratiţă adagă unt, lămâie tocată şi usturoi. Căleşte un pic şi apoi adaugă fasolea. Pune sare şi piper.
Scoate fasolea şi adaugă puţin ulei de măsline deasupra. Este o garnitură ideală pentru orice preparat din carne.

Cotlete de miel crocante

Ingrediente pentru cotlete de miel crocante:

10 cotlete de miel cu os
175 g pesmet din pâine
10 g de parmezan
2 ouă mari
sare
piper
ulei


Mod de preparare cotlete de miel crocante:

Îndepărtează stratul gros de grăsime de pe cotlete. Pune carnea între 2 foi de copt şi bate-le uşor până se aplatizează.
Într-un bol, pune pesmetul şi parmezanul, sare şi piper, iar ouăle bate-le într-un alt bol şi adaugă sare şi piper.
Încinge o lingură de ulei într-o tigaie. Treci câte un cotlet prin ou apoi prin pesmet şi pune-l în tigaie pentru 3 minute pe fiecare parte.  Serveşte-le calde alături de o salată de primăvară.

Cheesecake cu cireşe


Ingrediente pentru cheescake cu cireşe:

125 g de biscuiţi digestivi
75 de g unt moale
300 g cremă de brânză
60 g zahăr pudră
1 lingură esenţă vanilie
1/2 linguriţă suc de lămâie
250 ml frişcă lichidă
300 g gem de cireşe sau dulceaţă
Pentru decor:
Cireşe proaspete sau congelate


Mod de preparare cheesecake cu cireşe:

Pune biscuiţii într-un robot de bucătărie până sunt bine sfărâmiţaţi. Adaugă untul şi mai amestecă puţin. Pune biscuiţii cu untul într-o tavă cu fundul detaşabil şi apasă astfel încât să formezi o coajă de tartă.
Amestecă zahărul pudră cu crema de brânză, vanilia şi sucul de lămâie până devine amestecul omogen.

Bate frişca lichidă şi adaug-o în amestecul de brânză.

Pune crema obţinută peste biscuiţii din tavă şi lasă tarta la frigider pentru 3 ore sau peste noapte.
Adaugă dulceaţa de cireşe şi decorează cu cireşe din compot, congelate, proaspete sau cireşe maraschino.

Supă de brocoli şi brânză

Ingrediente pentru supă de brocoli şi brânză:

3 linguri de ulei infuzat cu usturoi
6 cepe verzi tocate fin
2 linguriţe de cimbru
1 kilogram brocoli congelat
125 ml supă de pui fierbinte

200 de g de brânză feta, roquefort sau gorgonzola
Piper proaspăt măcinat
1 chilli proaspăt

Mod de preparare supă de brocoli şi brânză:

Pune usturoiul tocat într-o tigaie, adaugă ceapa verde tocată mărunt şi căleşte totul pentru câteva minute.
Adaugă cimbrul şi brocoliul congelat şi amestecă pentru câteva minute.
Pune supa fierbinte şi sfărâmă brânza peste. Lasă să se dea un clocot apoi pune capacul şi mai lasă la fert pentru 5 minute.

Pune amestecul într-un blender, în tranşe, apoi adaugă sare şi piper.
Taie ardeiul iute mărunt şi adaugă-l deasupra. Serveşte cu crutoane. 

Sursa: https://www.nigella.com/

Loading...