Caprese pe pâine prăjită, o gustare delicioasă FOTO

Caprese pe paine prajita jpeg

Profită de roşiile de sezon, dar şi de aroma bogată a busuiocului şi prepară-ţi o mini-pizza inspirată de salata Caprese, folosind o pâine simplă. Cu doar 5 ingrediente, în mai puţin de 10 minute, vei reuşi să îţi faci o gustare sănătoasă şi delicioasă, pe care o poţi mânca la prânz sau la cină, alături de o salată. Încearcă şi tu reţeta la ocaziile deosebite sau la o cină în doi.

Caprese pe pâine prăjită - Ingrediente

230 g pâine din făină integrală sau baghetă franţuzească

120 g brânză mozzarella proaspătă, feliată

2 roşii potrivite, tăiate felii subţiri

1 lingură glazură balsamică

1 lingură busuioc proaspăt, tocat

Caprese pe pâine prăjită - Mod de preparare

Tai pâinea în două, pe lungime, apoi tai fiecare jumătate pe diagonală, în două bucăţi, pentru a obţine în total 4 bucăţi. Rupi brânza în bucăţi mici şi o aşezi peste pâinea albă.

image

O dai la cuptor sub arzător (dacă ai un model cu broiler sau grill) până când brânza se topeşte, aproximativ 2-3 minute. O scoţi din cuptor, aşezi feliile de roşii, stropeşti cu glazura balsamică şi la final pui busuiocul tocat.

image

Pentru glazura balsamică, ai nevoie de 250 ml oţet balsamic, ¼ linguriţă miere (opţional) şi un praf de sare grunjoasă. Fierbi oţetul balsamic până dă în clocot, într-o cratiţă mică. Reduci flacăra şi fierbi la foc mic, până se îngroaşă şi capătă consistenţa unui sirop, aproximativ 15 minute. Iei vasul de pe foc, încorporezi mierea (dacă doreşti să foloseşti) şi adaugi sarea. Laşi să se răcească complet înainte de servire. Glazura balsamică va căpăta o consistenţă mai groasă şi se va îngroşa pe măsură ce se răceşte.

Surse: skinnytaste.com, marthastewart.com.

Salată Caprese cu ardei copţi. Reţeta lui Jamie Oliver

Salată Caprese cu ardei copţi. Reţeta lui Jamie Oliver

Salată Caprese cu vinete, la cuptor FOTO

Salată Caprese cu vinete, la cuptor FOTO

Salată caprese

Salată caprese

Tarte caprese

Tarte caprese