Cartofi cu rozmarin şi garnitură de cârnaţi cu linte

recipe image legacy id  461521 11 jpeg

O reţetă excelentă pentru o zi în care aveţi invitaţi la masă.

Ingrediente:

8 cârnaţi de porc 2 linguri de ulei de măsline 2 morcovi tăiaţi măurunt 2 tulpini de ţelină tăiate mărunt o ceapă tăiată mărunt 2 crenguţe de rozmarin, una dintre ele tocată mărunt 3 căţei de usturoi tocaţi 175 de grame de linte uscată 400 de grame de roşii pasate 700 ml de supă 1 kg de cartofi, tăiaţi cuburi 150 ml de lapte

Mod de preparare:

Prăjiţi cârnaţii în ulei de măsline. După ce s-au prăjit, în acelaşi recipient, căliţi timp de 10 minute morcovii, ţelina şi ceapa, adăugând la final rozmarinul şi un căţel şi jumătate de usturoi. Puneţi lintea, roşiile şi supa. Lăsaţi la fiert, cu capacul pus, timp de 20 de minute. Răsturnaţi supa şi mai lăsaţi compoziţia încă 10-15 minute, până când se înmoaie lintea. Între timp, fierbeţi cartofii. În alt recipient, încălziţi laptele, adăugând usturoiul rămas şi rozmarinul până începe să clocotească, apoi stingeţi focul şi scurgeţi cartofii. Amestecaţi laptele cu cartofii, puţin ulei şi asezonaţi. Serviţi lângă compoziţia cu linte şi cârnaţi.

Foto: bbcgoodfood.com



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg