Cartofi cu rozmarin şi garnitură de cârnaţi cu linte
O reţetă excelentă pentru o zi în care aveţi invitaţi la masă.
Ingrediente:
8 cârnaţi de porc 2 linguri de ulei de măsline 2 morcovi tăiaţi măurunt 2 tulpini de ţelină tăiate mărunt o ceapă tăiată mărunt 2 crenguţe de rozmarin, una dintre ele tocată mărunt 3 căţei de usturoi tocaţi 175 de grame de linte uscată 400 de grame de roşii pasate 700 ml de supă 1 kg de cartofi, tăiaţi cuburi 150 ml de lapte
Mod de preparare:
Prăjiţi cârnaţii în ulei de măsline. După ce s-au prăjit, în acelaşi recipient, căliţi timp de 10 minute morcovii, ţelina şi ceapa, adăugând la final rozmarinul şi un căţel şi jumătate de usturoi. Puneţi lintea, roşiile şi supa. Lăsaţi la fiert, cu capacul pus, timp de 20 de minute. Răsturnaţi supa şi mai lăsaţi compoziţia încă 10-15 minute, până când se înmoaie lintea. Între timp, fierbeţi cartofii. În alt recipient, încălziţi laptele, adăugând usturoiul rămas şi rozmarinul până începe să clocotească, apoi stingeţi focul şi scurgeţi cartofii. Amestecaţi laptele cu cartofii, puţin ulei şi asezonaţi. Serviţi lângă compoziţia cu linte şi cârnaţi.
Foto: bbcgoodfood.com