Cea mai bună prăjitură cu cremă de cocos. Încearcă aromatul desert care te va cuceri

prajitura cu crema de cocos jpeg

Ce face special acest desert este evident aroma de cocos, care te ademeneşte chiar de la distanţă. Îâi propunem reţeta celei mai bune prăjituri cu cremă de cocos, un aromat desert care te va cuceri cu siguranţă. Gustul deosebit este completat de bogăţia untului şi de aroma vaniliei.

Cea mai bună prăjitură cu cremă de cocos - Ingrediente

Pentru aluat 1 ou + 5 albuşuri ¾ cană cremă de cocos ¼ cană apă 1 linguriţă esenţă de vanilie 1 linguriţă esenţă de cocos 2 ¼ căni făină 1 cană zahăr 1 lingură praf de copt ¾ linguriţă sare 12 linguri unt, nu foarte moale 2 căni nucă de cocos răzuită

nucă de cocos

Pentru cremă

4 albuşuri

1 cană zahăr

1 praf de sare

400 g unt, la temperatura camerei, tăiat bucăţi

¼ cană cremă cocos

1 linguriţă esenţă cocos

1 linguriţă esenţă vanilie

Cea mai bună prăjitură cu cremă de cocos - Mod de preparare

Încingi cuptorul. Ungi cu puţin ulei două tăvi rotunde de 23 cm în diametru. Pentru blat, pui într-un vas albuşurile, oul, crema de cocos, apa, esenţa de vanilie şi cea de cocos şi baţi cu o furculiţă. Amesteci bine.

Pui făina, zahărul, praful de copt şi sarea într-un vas adânc şi mixezi 30 de secunde la viteză mică. Adaugi câte o lingură de unt, pe rând, mixând încontinuu. Mixezi până când compoziţia devine mai densă.

unt

Cu mixerul pornit adaugi 1 cană din compoziţia lichidă. Măreşti viteza şi başi până devine pufoasă, cam 1 minut. Apoi, dai viteza mai mică şi cu grijă torni restul de lichid. Mixezi încă 20-30 de secunde, apoi opreşti mixerul. Compoziţia va fi densă.

Torni cantităţi egale de aluat în ambele forme pregătite şi nivelezi cu o spatulă. Laşi la copt până se rumenesc,  se desprind de formă şi trec testul scobitorii. Ar însemna cam 30 de minute. Nu opri cuptorul.

Dai tăvile deoparte şi le laşi 10 minute, apoi scoţi blaturile şi le laşi să se răcească la temperatura camerei. Între timp, pui nuca de cocos dată pe răzătoare pe o foaie de copt şi laşia la foc mediu în cuptor, la rumenit, 15-20 de minute, întorcându-le de 2-3 ori. Apoi, laşi să se răcească de tot.

Într-un vas, aşezat peste o cratiţă în care fierbe apă, amesteci albuşurile cu zahărul şi sare. Baţi până când amestecul devine opac şi călduţ, cam 2 minute. Muţi apoi vasul şi mixezi la viteză mare, cam 7 minute. Dai viteza mai mică, încorporezi untul, câte o bucăţică pe rând. Amesteci bine şi încorporezi crema de cocos, esenţele de cocos şi de vanilie. Măreşti viteza şi mixezi pentru a se amesteca bine, cam 1 minut.

Ungi cu foarte puţină crema farfuria pe care fa sta prăjitura. Aşezi un blat şi întinzi jumătate din cremă, în strat egal, cu o spatulă. Aşezi al doilea blat şi întinzi restul de cremă deasupra dar şi pe margini. Presari nuca de cocos şi presezi puţin prăjitura. Feliezi şi serveşti după ce laşi prăjitura câteva ore la rece.

sursa: www.bloglovin.com

Prăjitură cu brânză şi nucă de cocos

Prăjitură cu brânză şi nucă de cocos

Chec cu nucă de cocos

Chec cu nucă de cocos

Prăjitură cu mere şi nucă de cocos

Prăjitură cu mere şi nucă de cocos

Prăjitură cu lapte de cocos

Prăjitură cu lapte de cocos

Tartă cu cremă de cocos, banane şi frişcă

Tartă cu cremă de cocos, banane şi frişcă