FOTO Friptură de vită cu sos de caise

friptura vita sos caise jpeg

Pentru că urmează sărbătoarea iubirii, dar şi a răsfăţului pentru doamne, ne-am gândit să vă propunem o delicioasă reţetă de friptură de vită cu sos de caise pentru o masă festivă.

Ingrediente pentru friptură de vită cu sos de caise

200 g migdale 300 g carne de viţel 1 legătură ceapă verde 150 g fasole verde din conservă ulei de măsline sare piper

1 ceapă roşie

400 g compot de caise

100 g caise uscate

3 linguriţe stafide

1 linguriţă seminţe de muştar

1 ardei iute

3 linguriţe de oţet de mere

1 linguriţă zahăr brun

200 g orez sălbatic fiert

Mod de preparare pentru friptură de vită cu sos de caise

Caisele din compot se taie cubuleţe, iar cele uscate în bucăţi. Ceapa se taie în opt. Caisele şi ceapa se pun într-o oală.

image

Se adaugă zeama de compot şi se pune la fiert. Se adaugă stafidele, ardeiul iute tăiat mărunt, seminţele de muştar şi zahărul brun. Se fierbe, la foc foarte mic, timp de o oră. Se amestecă şi, din cânc în când, se mai adaugă puţină apă. La final, se adaugă oţetul.

image

Carnea de viţel se spală, se usucă şi se taie în trei felii. Se bat uşor cu ciocanul de şniţele şi se condimentează cu sare şi piper pe ambele părţi.

image

Ceapa verde tocată se căleşte un minut în două linguri cu ulei de măsline încins. Se condimentează cu sare şi piper, după gust şi se adaugă fasolea verde spălată şi scursă. Se mai lasă 5 minute, amestecând din când în când.

image

Se unge grătarul cu ulei şi se frig bucăţile de carne cel puţin cinci minute pe fiecare parte. Se serveşte friptura de viţel cu fasole, orez sălbatic şi cu sosul dulce.

image

sursa foto: ImageFood