FOTO Piersici în aluat

piersici in aluat jpeg

Nu ştim dacă aţi fost tentaţi să preparaţi o astfel de reţetă până acum, dar, poate că a venit momentul odată cu propunerea noastră de azi.

Ingrediente

4 piersici 200 g aluat de patiserie 1 gălbenuş 50 g pesmet 50 g zahăr pudră 2 linguri de făină

200 ml smântână

2 pliculeţe zahăr vanilat

2 gălbenuşuri

30 g stafide

1 fiolă esenţă de vanilie

Mod de preparare

Se opăresc piersicile timp de un minut în apă clocotită, se scot cu spumiera, se curăţă de coajă şi se lasă să se răcească. Se taie în jumătăţi şi se scot sâmburii.

image

Se presară cu făină masa de lucru şi se întinde aluatul într-o foaie de 3-4 mm. Cu o ruletă specială de patiserie sau pur şi simplu, din ochi, se taie din aluat opt bucăţi rotunde care să fie mai mari decât cele opt jumătăţi de piersică.

image

Mijlocul fiecărei foi se presară cu pesmet, se aşază o jumătate de piersică şi se adună aluatul împrejurul piersicii, asemeni unei punguţe. Se pun punguţele într-un vas tapetat cu hârtie specială de copt şi se ung cu gălbenuş bătut. Se coc circa 15 minute.

image

Se prepară crema amestecând smântâna, zahărul vanilat, gălbenuşurile şi stafidele. Se pune vasul la bain-marie şi se lasă pe foc amestecând mereu până ce compoziţia devine mai groasă. La final se adaugă esenţa de vanilie. Se lasă să se răcească amestecând din când în când. Piersicile se presară cu zahăr pudră şi se servesc alături de crema de vanilie.

image