FOTO Prăjitură cu pepene roşu şi frişcă

prajitura cu pepene rosu si frisca jpeg

Pepenele roşu ar trebui păstrat la temperatura camerei, deoarece frigul exesiv determină distrugerea unei bune părţi a antioxidanţilor. Nu este indicat pentru cei care suferă de diabet pentru că are un indice glicemic ridicat. Prepară o prăjitură cu pepene roşu şi frişcă.

Prăjitură cu pepene roşu şi frişcă - Ingrediente

Pentru blat 5 ouă 120 g zahăr 120 g făină 20 g cacao

Pentru crema de cacao

300 ml frişcă lichidă

20 g cacao

20 g zahăr pudră

Pentru crema albă

200 ml frişcă lichidă

1 pachet zahăr vanilat

Pentru decor

50 g ciocolată menaj

3 linguri ulei

200 g pepene roşu

Prăjitură cu pepene roşu şi frişcă - Mod de preparare

Crema de cacao se prepară de seara. Se pune frişca pe foc împreună cu pudra de cacao şi zahărul. Se lasă până se topeşte zahărul, amestecând continuu, dar fără să dea în clocot. Se lasă să se răcească şi se ţine la frigider peste noapte.

image

Pentru blat, se bat albuşurile spumă tare cu zahărul şi se adaugă gălbenuşurile treptat. Se pun făina şi pudra de cacao cernute şi se amestecă uşor cu o spatulă, de jos în sus.

image

Se împarte aluatul în două. Se întinde o parte într-o tavă de aragaz în care s-a pus hârtie de copt. Se introduce la cuptor pentru 10-15 de minute.

image

Aluatul rămas se întinde în formă de dreptunghi pe mijlocul unei tăvi de aragaz pe care s-a pus hârtie de copt. Se introduce la cuptor pentru 10-15 de minute.

image

Când s-au copt, se răstoarnă pe o hârtie presărată cu puţină făină. Blatul mare se taie în două şi se desface hârtia. Trebuie să aveţi trei blaturi de aceeaşi mărime. Dacă nu sunt la fel, se taie cu un cuţit.

image

Crema cu cacao se scoate din frigider, se mixează bine şi se întinde pe una din bucăţile de blat tăiate. Se pune al doilea blat tăiat şi se întinde frişca bătută cu zahărul vanilat.

image

Se aşază al treilea blat, se apasă uşor şi se glazurează cu ciocolata tăiată mărunt şi topită pe baie de aburi împreună cu uleiul. Se lasă la frigider cel puţin două ore.

image

Se taie pătrate de 6x6 cm. Se decorează fiecare bucată cu pepene roşu curăţat de sâmburi şi tăiat cubuleţe mici. Se poate decora şi cu pepene galben.

image