FOTO Prăjitură de vanilie cu gem de cireşe
Cireşele sunt primele fructe ale începutului de vară. Sunt ingredientele perfecte pentru diverse prăjituri. Până însă să ne bucurăm de ele de pe tarabe, putem profita de borcanele cu cireşe de pe rafturile magazinelor sau din cămara noastră.
Prăjitură de vanilie cu gem de cireşe - Ingrediente
Pentru blat 350 g dovlecei 250 g zahăr 1 esenţă de vanilie 100 ml lapte 3 ouă 1 lingură scorţişoară 50 ml ulei 350 g făină 1 pachet praf de copt
200 g gem de cireşe
500 ml frişcă
1 lingură zahăr
cireşe pentru decor
Prăjitură de vanilie cu gem de cireşe - Mod de preparare
Se curăţă dovleceii de coajă şi se rad. Se adaugă peste ei zahărul şi esenţa de vanilie, laptele ouăle, scorţişoara şi ulieul. Se cerne făina cu praful de copt şi se adaugă în compoziţia de dovlecei, amestecând totul foarte bine.
Se unge o tavă cu ulei şi se tapetează cu făină. Se toarnă aluatul şi se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute. Se scoate blatul din tavă şi se lasă să se răcească.
Se taie blatul în două pe orizontală şi se unge prima parte cu gemul de cireşe. Peste gem se pune jumătate din frişca bătută în prealabil cu o lingură de zahăr şi se acoperă cu cealaltă parte de blat.
Se taie prăjitura bucăţi, se ornează cu frişca rămasă fiecare bucată şi se decorează cu cireşe sau cu alte fructe care vă plac. Se lasă la rece înainte să fie servită.