FOTO Prăjitură de vanilie cu gem de cireşe

prajitura vanilie gem cirese jpeg

Cireşele sunt primele fructe ale începutului de vară. Sunt ingredientele perfecte pentru diverse prăjituri. Până însă să ne bucurăm de ele de pe tarabe, putem profita de borcanele cu cireşe de pe rafturile magazinelor sau din cămara noastră.

Prăjitură de vanilie cu gem de cireşe - Ingrediente

Pentru blat 350 g dovlecei 250 g zahăr 1 esenţă de vanilie 100 ml lapte 3 ouă 1 lingură scorţişoară 50 ml ulei 350 g făină 1 pachet praf de copt

200 g gem de cireşe

500 ml frişcă

1 lingură zahăr

cireşe pentru decor

Prăjitură de vanilie cu gem de cireşe - Mod de preparare

Se curăţă dovleceii de coajă şi se rad. Se adaugă peste ei zahărul şi esenţa de vanilie, laptele ouăle, scorţişoara şi ulieul. Se cerne făina cu praful de copt şi se adaugă în compoziţia de dovlecei, amestecând totul foarte bine.

image

Se unge o tavă cu ulei şi se tapetează cu făină. Se toarnă aluatul şi se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute. Se scoate blatul din tavă şi se lasă să se ­răcească.

image

Se taie blatul în două pe orizontală şi se unge prima parte cu gemul de cireşe. Peste gem se pune jumătate din frişca bătută în prealabil cu o lingură de zahăr şi se acoperă cu cealaltă parte de blat.

image

Se taie prăjitura bucăţi, se ornează cu frişca rămasă ­fiecare bucată şi se decorează cu cireşe sau cu alte fructe care vă plac. Se lasă la rece înainte să fie servită.

image