FOTO Ruladă de cacao cu vanilie şi afine
Pudra fină de cacao este ingredientul celui mai apreciat desert: ciocolata. Amăruie, puţin astringentă, cacaua cunoaşte nenumărate varietăţi şi combinaţii. Cacaua originală este scumpă, de aceea, uneori, producătorii o combină cu diverse arome şi seminţe măcinate, pentru a obţine un produs mai ieftin. Te poftim aşadar la o ruladă de cacao cu vanilie şi afine, un desert care va fi apreciat de multă lume.
Ruladă de cacao cu vanilie şi afine - Ce ai nevoie
Pentru blat 3 ouă 1 pachet zahăr vanilat 80 g zahăr pudră 80 g făină 20 g pudră de cacao
300 ml lapte
60 g zahăr pudră
1 pachet praf budincă de vanilie
100 ml lichior de ouă
120 g unt
150 g afine
Ruladă de cacao cu vanilie şi afine - Mod de preparare
Se bat gălbenuşurile cu zahărul vanilat, iar albuşurile se bat spumă tare cu zahărul pudră. Se încorporează gălbenuşurile treptat în albuşuri şi se presară făina cernută cu cacaua, amestecându-se uşor, de jos în sus.
Se întinde aluatul într-o tavă de aragaz în care se pune hârtie de copt. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 12 minute. Se lasă să se răcească, apoi se scoate cu grijă hârtia de copt.
Se amestecă laptele cu zahărul pudră şi praful de budincă, se pun pe foc şi se lasă până se îngroaşă. Se dă să se răcească, după care se amestecă cu lichiorul şi untul moale.
Se întinde jumătate din cremă pe blat, se presară cu afine (se păstrează câteva pentru decor), se rulează, se înveleşte în staniol şi se dă să se întărească la frigider.
Se scoate rulada din staniol, se aşază pe un platou lung, se unge cu cremă şi se fac cu furculiţa linii decorative pe toată suprafaţa.
Se pune crema rămasă în poş şi se fac floricele deasupra ruladei. Se decorează cu afinele păstrate şi se dă la frigider până se serveşte.