FOTO Tartă cu coacăze roşii şi migdale
Vitamina C în cantitate mare, antioxidanţi, printre care flavonoide, potasiu şi alte minerale, fibre: iată compoziţia acestor mici fructe generoase, pe care nu trebuie să le ocolim. Din acest motiv vă propunem şi noi această reţetă de tartă cu coacăze roşii şi migdale.
Tartă cu coacăze roşii şi migdale - Ingrediente
250 g făină 120 g zahăr pudră 120 g unt 1 gălbenuş 1 vârf de cuţit sare 2 banane sucul de la 1 lămâie 100 g migdale 300 g coacăze 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată 2 ouă
Tartă cu coacăze roşii şi migdale - Mod de preparare
Se cerne făina şi se aşază sub formă de fântână pe o planşetă, se adaugă 70 g de zahăr pudră, untul tăiat bucăţi, gălbenuşul şi sarea.
Se frământă un aluat potrivit de tare şi se pune la frigider pentru cel puţin 30 de minute. Se unge şi se tapetează o formă de tartă cu diametrul de 25 cm.
Se împarte aluatul în două părţi. Se întind două foi. Cu prima foaie, îmbraci forma, după care înţepi din loc în loc cu furculiţa.
Bananele se curăţă de coajă şi se taie felii, se stropesc cu zeamă de lămâie şi se presară cu restul de zahăr.
Se adaugă peste banane gălbenuşurile, jumătate din migdale tăiate felii, coacăzele spălate şi scurse, scorţişoara, albuşul bătut spumă şi se amestecă uşor.
Se toarnă amestecul în formă, se acoperă cu cealaltă foaie, se unge deasupra cu un gălbenuş bătut, se presară migdalele rămase şi se coace, la foc potrivit, circa 40-45 de minute. Se lasă să se răcească în formă.