Găluşte cu caise din aluat de cartofi si brânză de vaci
Poate că te-ai obişnuit să faci găluşte numai umplute cu prune. E reţeta clasică pe care o ştim de la buncii şi părinţii noştri. Dar de ce nu am încerca azi să preparăm nişte găluşte cu caise din aluat de cartofi şi brânză de vaci. la care evident că poţi face şi un sos de vanilie sau de ca vrei tu.
12 găluşte 100'
Găluşte cu caise din aluat de cartofi si brânză de vaci - Ingrediente
150 g brânză de vaci bine scursă
2 cartofi vechi
50 g făină
50 g unt
2 ouă
1 praf de sare
10-12 caise
6 bucăţi de zahăr cubic
200 g pesmet alb
100 g unt
4 linguri zahăr
1 linguriţă scorţişoară măcinată
Găluşte cu caise din aluat de cartofi si brânză de vaci - Preparare
Pentru aluat pui cartofii întregi la fiert, îi pasezi şi îi amesteci cu brânza, untul, ouăle puse pe rând, sarea şi făina, în ploaie. Frămânţi un aluat omogen, pe care îl laşi să se odihnească 15-20 de minute. Între timp, scoţi sâmburii caiselor fără a le desface complet, iar în locul lor introduci câte o jumătate cub de zahăr. Aşezi pe foc o oală cu apă şi puţină sare. Înfăşori fiecare caisă în aluat şi când sunt toate gata, le introduci în oală şi le laşi să fiarbă încet 10-15 minute. Le scoţi cu spumiera şi le laşi să se scurgă bine.
Rumeneşti în unt pesmetul amestecat cu zahărul şi scoţişoara, apoi prin acesta tăvăleşti găluştele. Serveşti imediat găluştele cu caise din aluat de cartofi şi brânză de vaci.