Găluşte cu caise din aluat de cartofi si brânză de vaci

galuste cu caise din aluat de cartofi si branza de vaci jpeg

Poate că te-ai obişnuit să faci găluşte numai umplute cu prune. E reţeta clasică pe care o ştim de la buncii şi părinţii noştri. Dar de ce nu am încerca azi să preparăm nişte găluşte cu caise din aluat de cartofi şi brânză de vaci. la care evident că poţi face şi un sos de vanilie sau de ca vrei tu.

12 găluşte 100'

Găluşte cu caise din aluat de cartofi si brânză de vaci - Ingrediente

150 g brânză de vaci bine scursă

2 cartofi vechi

50 g făină

50 g unt

2 ouă

1 praf de sare

10-12 caise

6 bucăţi de zahăr cubic

200 g pesmet alb

100 g unt

4 linguri zahăr

1 linguriţă scorţişoară măcinată

Găluşte cu caise din aluat de cartofi si brânză de vaci - Preparare

Pentru aluat pui cartofii întregi la fiert, îi pasezi şi îi amesteci cu brânza, untul, ouăle puse pe rând, sarea şi făina, în ploaie. Frămânţi un aluat omogen, pe care îl laşi să se odihnească 15-20 de minute. Între timp, scoţi sâmburii caiselor fără a le desface complet, iar în locul lor introduci câte o jumătate cub de zahăr. Aşezi pe foc o oală cu apă şi puţină sare. Înfăşori fiecare caisă în aluat şi când sunt toate gata, le introduci în oală şi le laşi să fiarbă încet 10-15 minute. Le scoţi cu spumiera şi le laşi să se scurgă bine.

Rumeneşti în unt pesmetul amestecat cu zahărul şi scoţişoara, apoi prin acesta tăvăleşti găluştele. Serveşti imediat găluştele cu caise din aluat de cartofi şi brânză de vaci.