Muşchi de vită cu vin şi pesmet la cuptor

muschi vita pesmet vin cuptor jpeg

Acest muşchi de vită cu vin şi pesmet la cuptor nu este neapărat un fel de mâncare pe care să.l prepari doar atunci când ai musafiri la masă. La fel de bine îl poţi pregăti într-o seară la o cină rimantică.

Muşchi de vită cu vin şi pesmet la cuptor - Ingrediente

800 g muşchi de vită 4 linguri ulei 2 căţei de usturoi 1 ceapă mică 50 g pesmet 50 ml supă de carne sau de legume 150 ml vin alb sec 10 migdale prăjite pătrunjel verde salvie rozmarin sare piper

Muşchi de vită cu vin şi pesmet la cuptor - Cum se prepară

Se porţionează muşchiul de vită, se bate uşor cu ciocanul de şniţele, fără a-l subţia prea tare. Se condimentează cu sare şi piper după dorinţă şi se aşază într-o tavă. Se stropeşte cu două linguri de ulei, se adaugă căţeii de usturoi în coajă (dar bine spălaţi!), supa de carne (sau de legume), se acoperă cu folie de aluminiu şi se pune la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. Se întorc bucăţile de carne în tavă, se adaugă vinul şi se continuă procesul de coacere, fără folia de aluminiu, încă 15 minute, la foc potrivit. Separat, se căleşte ceapa tocată mărunt cu restul de ulei până începe să se îngălbenească. Se adaugă migdalele zdrobite, pesmetul, sare, piper şi puţin rozmarin uscat. Se amestecă şi se ia vasul de pe foc.

Se aşază feliile de carne într-un vas termorezistent, deasupra fiecărei bucăţi se pune cu lingura amestecul condimentat, se adaugă sosul din tavă şi se dă la cuptor pentru 5 minute.

6Se garniseşte cu ierburi aromate şi se serveşte imediat.