Pască fără aluat cu ciocolată

pasca fara aluat cu ciocolata jpeg

Pentru că se apropie sfintele sărbători, trebuie să ne pregătim aşa cum se cuvine pentru masa bogată de Paşte. Drobul de miel şi alte preparate de miel nu sunt singurele care nu trebuie să lipsească de pe masă, dulciurile specifice acestor sărbători sunt mult aşteptate de toţi. Pasca este simbolică şi foarte delicioasă, deci nu trebuie să lipsească de pe masa ta în acest sezon.

De obicei, pasca obişnuită are mult aluat şi prea puţină brânză, iar cei mici mereu se plâng de asta. Aşa că, ţi-am pregătit o reţetă mai puţin întâlnită în bucătăriile bunicilor. Dacă vrei o pască mai specială în acest an, fără aluat şi cu mai multă ciocolată, iată o reţetă delicioasă de pască mai puţin obişnuită, dar care sigur te va cuceri pe tine şi familia ta.

Ingrediente Pască fără aluat cu ciocolată:

Pentru pască: - 175 g cremă de brânză - 250 g brânză vaci - 130 g zahăr - 3 linguri făină albă - 3 ouă mari - 2 linguri de griş - 1 plic drojdie uscată sau praf de copt - 80 g unt la temperatura camerei Pentru glazură: - 150 g ciocolată cu lapte - 80 g unt

Mod de preparare Pască fără aluat cu ciocolată:

Albuşurile se separă de gălbenuşuri. Brânza de vaci se amestecă cu crema de brânză, cu gălbenuşurile şi cu zahărul. Se freacă bine până la omogenizare, apoi se adaugă untul topit la temperatura camerei, făina, grişul şi drojdia sau praful de copt. Se amestecă încet să se încorporeze toate ingredientele.

Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare şi se adaugă treptat peste restul de ingrediente. Se amestecă de sus în jos cu o lingură de lemn. Toată compoziţia se toarnă într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se lasă la cuptorul preîncălzit la 160 de grade în jur de 45 de minute.

Glazura se face topind ciocolata şi untul pe baie de abur. Se toarnă peste pasca rece când glazura este puţin călduţă. Bucură-te de o pască fără aluat foarte bună şi gustoasă pentru masa de Paşte. Poftă bună!