Prăjitură cu blat de morcovi şi cremă de brânză
Vrei să prepari ceva dulce? Încearcă reţeta următoare. Combinaţia între blatul cu morcovi şi crema de brânză cu vanilie o să-ţi încânte papilele gustative.
Ingrediente:
Pentru blat: 3 ouă 150 g zahăr 100 ml ulei 2 morcovi mari (raşi) 170 g făină 1 praf de copt 1 linguriţă scorţişoară măcinată 6 smochine 1 linguriţă coajă rasă de portocală 1 praf de sare
250 g brânză cremoasă
4 linguri frişcă
150 g zahăr pudră
1 fiolă esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Pentru blat, se mixează gălbenuşurile cu zahărul până devin cremoase. Se adaugă treptat uleiul şi apoi făina cernută cu praful de copt, praful de sare şi scorţişoara măcinată, amestecând cu o lingură de lemn. Se încorporează apoi morcovul ras şi stors bine de zeamă, coaja de portocală rasă şi smochinele tăiate bucăţele. La sfârşit, se adaugă albuşurile bătute spumă tare şi se amestecă uşor, de jos în sus. Se toarnă compoziţia într-o formă tapetată cu folie specială de copt şi se coace circa 40 de minute. Se lasă să se răcească. Între timp, se mixează brânza cremoasă cu zahărul, se adaugă frişca, esenţa de vanilie şi se lasă la frigider până când blatul este copt şi răcit.
Se întinde crema deasupra prăjiturii şi se lasă la rece până în momentul servirii.