Prăjitură cu brânză de vaci şi portocale
Această prăjitură cu brânză de vaci şi portocale îţi face cu ochiul numai când vezi poza. Despre gust nu mai comentăm, pentru că este de-a dreptul delicioasă.
Ingrediente pentru prăjitură cu brânză de vaci şi portocale
Pentru blat 150 g făină 150 g unt 100 g zahăr 2 gălbenuşuri 50 g smântână 1 praf de copt 1 lingură zeamă de lămâie
zeama stoarsă de la o portocală
1 portocală curăţată de coajă
150 g brânză de vaci
150 g zahăr
120 g făină
2 ouă
1 lingură lichior de portocale
2 portocale
1 plic gelatină transparentă
Mod de preparare pentru prăjitură cu brânză de vaci şi portocale
Se freacă zahărul cu untul, se adaugă gălbenuşurile, pe rând, smântâna, praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi la sfârşit făina. Se toarnă compoziţia într-o formă rotundă cu pereţii detaşabili şi se introduce la cuptor pentru aproximativ 15 minute. Între timp, se freacă brânza de vaci cu zahărul, se adaugă, pe rând, zeama de portocală, ouăle bătute uşor, lichiorul de portocale, făina. La sfârşit, se adaugă portocala tăiată bucăţi.
Se scoate blatul prăjiturii din cuptor, se toarnă compoziţia pentru umplutură şi se pune forma din nou la cuptor pentru 20 de minute. După ce se coace, se lasă la răcit. Când prăjitura s-a răcit, se ornează cu feliile de portocale, peste care se toarnă gelatina transparentă, preparată cum scrie pe plic. Şi iată cum ai obţinut cea mai bună prăjitură cu brânză de vaci şi portocale.