Prăjitură cu caise şi brânză de vaci
Delicioase şi suculente, caisele te vor ispiti, ca de fiecare dată, cu dulceaţa lor. Prăjitura pe care ţi-o propunem este un adevărat regal, aşa că nu îţi va fi uşor să-i rezişti. Eşti gata să o încerci?
Ingrediente (1 tavă) Pentru aluat 300 g făină 100 g zahăr 180 g unt 1-2 gălbenuşuri 1 plic zahăr vanilat 1 praf de copt
Pentru umplutură
400 g brânză de vaci
4 ouă
250 g zahăr pudră
coaja de la 1 lămâie
2 linguri griş
Pentru decor
6-8 caise, tăiate rondele
zahăr pudră
Mod de preparare
Cerni făina şi praful de copt. Combini toate ingredientele pentru aluat, îl frămânţi bine şi îl laşi la rece câteva ore. Întinzi o foaie şi o aşezi într-o tavă tapetată. Între timp, freci spumă gălbenuşurile cu zahărul, adaugi brânza de vaci trecută prin sită, albuşurile bătute spumă tare, coaja de lămâie şi omogenizezi bine. Presari grişul peste foaia de plăcintă din tavă şi torni compoziţia de brânză. Usuci bine caisele şi le aşezi peste umplutură. Dai prăjitura la cuptorul încins, în prealabil, 45 de minute, până se rumeneşte. La final, pudrezi cu zahăr.