Prăjitură cu cremă de portocale

prajitura crema portocale jpeg

Dacă tot sunt citrice pe toate drumurile, de ce să nu profităm de ele şi preparăm o delicioasă prăjitură cu cremă de portocale?

Ingrediente pentru prăjitură cu cremă de portocale

Pentru blat 5 ouă 1 portocală 150 g zahăr 150 g făină 150 g unt 1 praf de copt

500 ml lapte

4 linguri făină

6 linguri zahăr

200 g unt

zeama de la o portocală

1 portocală

zeama unei portocale

2 linguri zahăr pudră

1 lingură gelatină

frişcă pentru ornat

Mod de preparare pentru prăjitură cu cremă de portocale

Pentru blat, se curăţă portocala de coajă şi de pieliţe, apoi se trece miezul prin blender pentru a obţine un piure fin, care se amestecă cu gălbenuşurile. Se adaugă untul frecat cu zahărul şi treptat făina cernută cu praful de copt. La sfârşit, se încorporează delicat albuşurile bătute spumă tare. Se toarnă compoziţia într-o tavă medie tapetată cu folie specială pentru copt şi se coace la foc potrivit circa 35-40 de minute.

Între timp, se amestecă laptele cu făina, zahărul, se pune pe baie de aburi şi se amestecă până se îngroaşă. Se ia de pe foc şi, după ce se răceşte, se freacă cu untul. Se adaugă treptat zeama de portocale, folosind un mixer, pentru a nu se tăia crema.

Se pune gelatina la topit în 2-3 linguri de apă rece. Separat, se fierbe zeama de portocală cu zahărul pudră, până se îngroaşă. Se amestecă cu gelatina topită şi se lasă la răcit.

Se taie blatul în ­două. ­Peste prima parte de ­blat, se aşază felii subţiri de portocală, apoi jumătate din cremă. Se aşază a doua parte de blat, felii de portocală şi ­restul de cremă. Se trasează pe cremă nişte şanţuri şi se toarnă gelatina de portocală. Prăjitura cu cremă de portocale se ornează cu ­felii de portocală şi cu frişcă şi se lasă la rece până în momentul servirii.