Prăjitură cu cremă de zaţ de cafea

prajitura cu cafea si crema de vanilie jpeg

Cu o cremă fină şi un blat însiropat vei obţine cea mai delicată şi gustoasă prăjitură cu cremă de zaţ de cafea pentru orice ocazie sau eveniment special apărut în viaţa ta.

Ingrediente pentru prăjitură cu cremă de zaţ de cafea

Pentru blat

7 ouă 7 linguri de zahăr 7 linguri făină 100 g margarină 1 esenţă de vanilie 1 praf de copt

Pentru cremă

1 l frişcă lichidă

2 pliculeţe gelatină

200 g fructe confiate

1 esenţă de rom

3 linguriţe de cafea măcinată fin sau zaţ de cafea fiartă

1 borcan gem de căpşuni

100 g ciocolată

Pentru sirop

300 ml apă

250 g zahăr

1 esenţă de vanilie

1 bucată coajă întreagă de lămâie

Mod de preparare prăjitură cu cremă de zaţ de cafea

Se separă albuşurile de gălbenuşuri, se bat spumă, se adaugă zahărul şi se bate în continuare. Se adaugă gălbenuşurile unul câte unul, margarina topită şi răcită, esenţa şi se amestecă bine. Se pune făina amestecată cu praful de copt şi se încorporează încet de jos în sus. Se toarnă aluatul într-o tavă unsă şi tapetată şi se coace la foc mic circa

40 de minute.

Gelatina se pune la înmuiat 15 minute, după care se topeşte pe foc şi se lasă să se răcească. Frişca se bate bine cu esenţa de rom, se amestecă cu gelatina, cafeaua măcinată

fin (sau zaţ de cafea) şi cu fructele confiate (sau din compot) tăiate cubuleţe foarte mici.

Se pune la fiert apa cu zahărul, esenţa de vanilie şi coaja de portocală. Se fierb până se leagă siropul, după care se dă la răcit. Blatul răcit se taie în două, iar una din bucăţi se

mai taie o dată.

Se opreşte un sfert din cremă pentru ornat. Se aşază o foaie de blat în tavă, se însiropează, se pune gemul, a doua parte de blat mic însiropat, jumătate din cremă, ultimul blat şi se încheie cu cremă. Se lasă la rece cel puţin două ore, se taie bucăţi şi se ornează cu crema păstrată şi cu ciocolată rasă fin. Ai obţinut cea mai bună prăjitură cu cremă de zaţ de cafea!