Prăjitură cu lapte condensat şi jeleu de căpşuni

prajitura cu jeleu si lapte condensata jpeg

Acest prăjituri ne-au făcut cu ochiul încă de când le-am văzut pe o farfurie în casa unei prietene. Am cerut reţeta şi iată că o împărtăşim cu voi.

Ingrediente

200 g biscuiţi 225 g unt topit 395 ml lapte condensat 2 1/2 linguriţe gelatină 3/4 cană apă fiartă zeama de la 2 lămâi 1 pachet jeleu de căpşuni apă fiartă pentru jeleu încă o linguriţă de gelatină

Mod de preparare

Pui hârtie de copt pe marginea şi fundul unei tăvi rotunde. Sfărâmi biscuiţii până seamănă cu pesmetul. Poţi folosi chiar blenderul. Torni untul topit peste biscuiţi şi amesteci apoi torni compoziţia în tavă şi presezi cu mâna sau cu o lingură. Dai la firgider.

Între timp, adaugi 2 lingyuriţe şi jumătate de gelatină peste 3/4 de cană de apă fiartă şi amesteci până se dizolvă. Torni laptele condensat într-un vas şi cât timp amesteci, adaugi gelatina dizolvată şi zeama de lămâie. Continui să amesteci până când devine un amestec moale.

Scoţi tava din frigider şi torni un strat de lapte condensat. Dai iar la frigider, până când începe să se întărească, aproape 30-40 de minute.

În acest timp poţi face jeleul de căpşuni potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj, adăugând restul de gelatină. Lasă jeleul să se răcească până când ajunge la temperatura camerei.

Scoţi tava din frigider şi torni cu grijă jeleul peste prăjitură şi bagi iar la frigider pentru a se întări, cam 4 ore sau peste noapte.

sursa: http://createbakemake.com/