Prăjitură deliciu cu nucă şi caramel
Cu un blat pufos şi uşor crocant, prăjitura deliciu cu nucă şi caramel îşi va găsi loc pe orice masă de sărbătoare.
De ce ai nevoie pentru prăjitura deliciu cu nucă şi cafea
Pentru blat
250 g unt
200 g zahăr
250 g nucă
200 g făină
1 plic praf de copt
6 albuşuri
Pentru sosul caramel
150 g zahăr
59 g unt
100 ml smântână
1 zahăr vanilat
Cum se prepară prăjitura deliciu cu nucă şi caramel
Mixezi untul până devine ca o spumă. Adaugi făina amestecată cu praful de copt, nuca măcinată şi la final zahărul. Baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi în restul compoziţiei, amestecând uşor cu mişcări de jos în sus. Torni compoziţia într-o tavă cu hârtie de copt şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii.
Topeşti într-o cratiţă zahărul, adaugi untul cubuleţe, iar după ce s-a topit smântâna şi zahărul vanilat. Laşi să clocotească, amestecând continuu până ajunge la consistenţa dorită. Torni caramelul peste prăjitură.