Prăjitură deliciu cu nucă şi caramel

prajitura nuca caramel jpeg

Cu un blat pufos şi uşor crocant, prăjitura deliciu cu nucă şi caramel îşi va găsi loc pe orice masă de sărbătoare.

De ce ai nevoie pentru prăjitura deliciu cu nucă şi cafea

Pentru blat

250 g unt

200 g zahăr

250 g nucă

200 g făină

1 plic praf de copt

6 albuşuri

Pentru sosul caramel

150 g zahăr

59 g unt

100 ml smântână

1 zahăr vanilat

Cum se prepară prăjitura deliciu cu nucă şi caramel

Mixezi untul până devine ca o spumă. Adaugi făina amestecată cu praful de copt, nuca măcinată şi la final zahărul. Baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi în restul compoziţiei, amestecând uşor cu mişcări de jos în sus. Torni compoziţia într-o tavă cu hârtie de copt şi o dai la cuptor până trece testul scobitorii.

Topeşti într-o cratiţă zahărul, adaugi untul cubuleţe, iar după ce s-a topit smântâna şi zahărul vanilat. Laşi să clocotească, amestecând continuu până ajunge la consistenţa dorită. Torni caramelul peste prăjitură.