Prăjiturele cu dovleac. Reţetă inspirată din cărţile cu Harry Potter

prajiturele cu dovleac png

Nu e prima dată când descoperim prin cărţi de ficţiune tot felul de deserturi care ne fac cu ochiul. De data asta, ne-a atras atenţia o prăjiturică cu dovleac din cartea cu Harry Potter, unul dintre cele mai îndrăgite personaje.

Ingrediente

Pentru aluat 1 cană ulei 2 căni zahăr 4 ouă 2 linguriţe esenţă de vanilie sare 1/2 linguriţă praf de copt 5 căni făină

1 cană piure de dovleac

1/4 cană zahăr brun

1/2 linguriţă scorţişoară

1/2 linguriţă condimente pentru dovleac

Pentru topping

1/4 cană lapte

1 lingură zahăr

1 linguriţă scorţişoară

Mod de preparare

Prepari aluatul amestecând toate ingredientele, în ordinea în care sunt enumerate. Poţi folosi un mixer pentru a amesteca toate ingredientele, până la făină. După ce ai adăugat făina, foloseşte mâinile. Acoperi aluatul şi lasă-l deoparte cel puţin o oră şi cel mult o zi.

Încingi cuptorul. Întinzi aluatul şi decupezi în ce forme vrei. Pui toate formele pe o tavă cu hârtie de copt unsă cu puţin ulei.

Într-un vas mediu, amesteci ingredientele pentru umplutură. Pui câte o lingură din umplutură pe mijlocul fiecărei prăjiturele. Împachetează prăjiturelele şi foloseşte o furculiţă pentru e le modela şi sigila pe margine. Unge cu lapte fiecare părjiturică.Presară zahăr şi scorţişoară pe deasupra. Le laşi la cuptor 10-15 minute sau până se rumenesc pe margine. Le scoţi din cuptor şi le laşi deoparte 10 minute înainte de a le servi.

sursa: http://www.diybudgetgirl.com/