Pui cu ciuperci în sos de vin FOTO

pui cu ciuperci in sos de vin jpeg

Prepară o reţetă uşoară, pe gustul tuturor, în numai o oră! Poţi lăsa puiul la marinat şi în suc de portocale, pentru un gust mai acrişor. În loc de smântână, poţi folosi un iaurt cremos. Sugestia noastră de garnitură sunt buletele de cartofi sau de caşcaval.

Ai nevoie de 2 bucăţi piept de pui sare piper 1 pahar bere 300 g ciuperci 1 ceapă 2 căţei usturoi 100 ml vin 100 ml smântână pentru gătit ulei

Mod de preparare

Speli carnea, eventual o dezosezi, şi presari sare şi piper. O scufunzi într-un bol în care ai pus berea şi o laşi la marinat 1 oră.

image

Speli şi tai ciupercile fâşii, iar ceapa o toci mărunt. Cureţi căţeii de usturoi şi îi tai feliuţe.

image

Încingi puţin ulei într-o tigaie şi pui bucăţile de carne. Le laşi până se rumenesc bine pe ambele părţi. Dai deoparte pe un şervet absorbant.

image

În acelaşi ulei, pui ceapa şi căţeii de usturoi la călit 2 minute. Adaugi ciupercile şi laşi 1-2 minute pe foc, apoi torni vinul şi smântâna. După un sfert de oră, potriveşti de sare şi piper. Serveşti cu ce garnitură vrei.

image

foto: profimedia