Somon cu sos de portocale şi rozmarin

somon cu sos de portocale si rozmarin jpeg

O reţetă uşoară cu somon? Exact. Acest somon cu sos de portocale şi rozmarin este cina perfectă şi este şi foarte deosebită. Unde mai pui că ar putea fi o cină romantică foarte specială! Aroma portocalei te va învălui încă de la început şi te va cuceri.

Somon cu sos de portocale şi rozmarin - Ingrediente

2 linguriţe ulei de măsline 4 fileuri de somon, fără pieliţe sare piper 2 căţei usturoi, pisaţi 2 1/2 linguriţă rozmarin proaspăt 5 linguri supă de pui 1 1/2 linguriţă coajă de portocală 2/3 cană zeamă de portocală 1 lingură zeamă de lămâie 1 1/2 lingură miere 2 1/2 linguriţă amidon de proumb

Somon cu sos de portocale şi rozmarin - Mod de preparare

Încinge o cratiţă mare la flacără medie. Asezonezi bucăţile de peşte pe ambele părţi cu sare şi piper. Încingi uleiul, apoi aşezi bucăţile de peşte şi laşi pe foc până devin arămii pe ambele părţi şi până se pătrunde carnea. Cam 3 minute pe fiecare parte. Transferă-le pe o farfurie, lăsând uleiul în tavă.

Adaugi usturoiul şi rozmarinul şi sotezi 20 de secunde, apoi adaugi 1/4 cană de supă de pui şi laşi pe foc până se reduce la jumătate. Încorporezi coaja de portocală, sucul de portocală şi de lămţie şi mierea. Într-un vas mic, amesteci restul de o lingură de supă de pui cu amidonul. Toarnă în cratiţă, asezonează sosul cu sare şi piepr după gust şi apoi lasă să fiarbă 1 minut, amestecând constant. Reaşază somonul în cratiţă şi toarnă sosul peste. Apoi, poţi servi.

sursa: http://www.cookingclassy.com/

Somon la grătar cu sos de ghimbir

Somon la grătar cu sos de ghimbir

Penne la cuptor cu somon şi praz

Penne la cuptor cu somon şi praz

Tartă cu somon

Tartă cu somon