Tartă cu piersici şi cremă de lapte

tarta de piersici si crema de lapte jpeg

Pe lângă gustul său savuros, piersica este bogată în antioxidanţi, vitamine şi fibre: un veritabil cocktail de sănătate şi prospeţime. Piersica este o bună sursă de potasiu, fosfor şi vitaminele A, B3, C şi E. Conţine de asemenea calciu, magneziu, fier, zinc, cupru. Pentru a beneficia de toate calităţile trebuie mâncată nedescojită.Profită de primele piersici şi prepară o tartă cu piersici şi cremă de lapte.

Tartă cu piersici şi cremă de lapte - Ingrediente

Pentru aluat 250 g făină 125 g unt 1 ou

120 g zahăr

3 ouă

250 ml lapte

2 linguri amidon

100 g frişcă

500 g piersici

Tartă cu piersici şi cremă de lapte - Cum se prepară

Se amestecă făina cu untul moale, oul şi un praf de sare până se obţine un aluat omogen. Se dă la frigider pentru 30 de minute, se scoate, se opreşte un sfert din aluat, iar din restul se întinde o foaie subţire. Se aşază foaia într-o formă de tartă unsă şi tapetată şi se dă la cuptor pentru 15 minute. Din aluatul oprit se întinde încă o foaie, din care se decupează cu o formă specială sau cu un cuţit frunzuliţe mici. Se aşază pe o hârtie de copt unsă şi se dau la cuptor pentru 10 minute. Se amestecă laptele cu gălbenuşurile, amidonul şi 50 g zahăr, se fierbe compoziţia pe foc mic până se îngroaşă şi se lasă să se răcească.

Albuşurile se bat spumă cu restul de zahăr, apoi se adaugă trei sferturi din spumă în crema de lapte. Se pune şi frişca bătută, se omogenizează compoziţia şi se toarnă peste aluatul

copt. Piersicile se opăresc, se decojesc, se taie felii şi se aşază peste cremă. Se decoreză cu spuma de albuş rămasă şi se dă tarta la cuptor pentru 20 de minute. La final se decorează tarta cu piersici şi cremă de lapte cu frunzuliţele din aluat coapte.