Tarte cu brânză şi somon afumat FOTO
Dacă vrei să-ţi impresionezii prietenii invitaţi la cină, iată cu ce reţetă specială o poţi face:
Ingrediente Pentru aluat 250 g făină 125 g unt rece 1 praf de sare 1 ou 3 linguri de apă călduţă
Pentru umplutură
300 g file somon afumat
500 brânză Feta
4 linguri smântănă grasă
Pentru decor
250 g file somon afumat
feliuţe de lămâie
ciuperci feliate de la conservă
feliuţe de roşii
pătrunjel
mărar
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci făina cu sarea, faci o adâncitură în care pui untul tăiat bucăţele, trei linguri de apă călduţă, oul şi frămânţi repede. Formezi o bilă, o înfăşori în folie alimentară şi o laşi la rece 30 de minute.
Modelezi coca sub formă de baton şi tai bucăţi potrivit de mici. Îmbraci cu aluat formele unse, apăsând uşor, înţepi din loc în loc cu o furculiţă şi le introduci în cuptorul preîncălzit, pentru 20 de minute. Le scoţi din formă şi le laşi să se răcească.
Dai la blender fileurile de somon afumat şi apoi brânza Feta. Le amesteci într-un bol cu smântână.
Umpli tartele cu cremă de brânză şi somon afumat. Ornezi cu feliuţe de ciuperci, roşii şi pătrunjel sau cu bucăţele de somon, lămâie şi mărar tăiat. Le laşi minimum o oră la rece şi apoi le serveşti.