Tarte cu brânză şi somon afumat FOTO

tarte cu branza si somon afumat jpeg

Dacă vrei să-ţi impresionezii prietenii invitaţi la cină, iată cu ce reţetă specială o poţi face:

Ingrediente Pentru aluat 250 g făină 125 g unt rece 1 praf de sare 1 ou 3 linguri de apă călduţă

Pentru umplutură

300 g file somon afumat

500 brânză Feta

4 linguri smântănă grasă

Pentru decor

250 g file somon afumat

feliuţe de lămâie

ciuperci feliate de la conservă

feliuţe de roşii

pătrunjel

mărar

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci făina cu sarea, faci o adâncitură în care pui untul tăiat bucăţele, trei linguri de apă călduţă, oul şi frămânţi repede. Formezi o bilă, o înfăşori în folie alimentară şi o laşi la rece 30 de minute.

image

Modelezi coca sub formă de baton şi tai bucăţi potrivit de mici. Îmbraci cu aluat formele unse, apăsând uşor, înţepi din loc în loc cu o furculiţă şi le introduci în cuptorul preîncălzit, pentru 20 de minute. Le scoţi din formă şi le laşi să se răcească.

image

Dai la blender fileurile de somon afumat şi apoi brânza Feta. Le amesteci într-un bol cu smântână.

image

Umpli tartele cu cremă de brânză şi somon afumat. Ornezi cu feliuţe de ciuperci, roşii şi pătrunjel sau cu bucăţele de somon, lămâie şi mărar tăiat. Le laşi minimum o oră la rece şi apoi le serveşti.

image