Tort cu piersici şi cremă de brânză

tort cu piersici si crema de branza jpeg

dacă te pregăteşti cu diverse reţete pentru meniul din Ziua de Sfânta Maria (dar nu numai) ia în calcul şi prepararea acestui tort răcoritor.

Ingrediente

Pentru pandişpan 8 ouă 8 linguri de zahăr 8 linguri de făină un vârf cuţit de sare 3 plicuri zahăr vanilat 1 praf de copt zeama de la o jumătate de lămâie

6 ouă

3 căni lapte

6 linguri rase cu zahăr

5 linguri cu făină

jumătate de baton de vanilie sau 4-5 plicuri de zahăr vanilat

6-8 piersici

400 g brânză de vaci

2 ouă

2-3 linguri de zahăr

esenţă de vanilie

300 g zahăr tos

alune

Mod de preparare

Amestecă ingredientele pentru crema de brânză. Pune-o la frigider până la ornarea tortului. Decojeşte piersicile şi coace-le până ce se pătrund. Prepară un pandişpan în acelaşi mod ca la prăjitura cu piersicuţe. Lasă-l să se răcească şi taie-l în două (baza să fie mai subţire). Prepară crema de vanilie astfel: amestecă ouăle cu zahărul, adaugă făina şi, după ce s-au omogenizat toate ingredientele, adaugă treptat laptele călduţ şi zahărul vanilat. Pune amestecul pe foc mic şi amestecă încontinuu, până ce compoziţia se îngroaşă. Las-o să se răcească.

Montează tortul astfel: pune blatul subţire pe un platou întins, adaugă crema de brânză, acoperă cu celălalt blat. Pune piersicile tăiate cuburi mai mari şi peste adaugă crema de vanilie. Nivelează bine şi unge în acelaşi timp şi marginile tortului. Pune zahărul pe foc la caramelizat şi adaugă o lingură de apă. Amestecă până ce se topeşte tot zahărul şi pune imediat glazura peste tort. Presară alune mărunţite pe marginea tortului.