Tort cu pişcoturi, iaurt şi piersici din compot

tort piscoturi iaurt  jpeg

Dacă nu ai timp sau ai altă variantă pentru Paşte decât acest tort cu pişcoturi, iaurt şi piersici din compot, l poţi prepara de Sfântul Gheorghe sau pentru cei care îşi serbează numele de Sfinţii Constantin şi Elena.

Ingrediente pentru tort cu pişcoturi, iaurt şi piersici din compot

300 g pişcoturi 400 g iaurt cremos 300 g frişcă 1 cutie cu compot de piersici 2 plicuri gelatină granulată 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie 100 g alune zdrobite

Mod de preparare pentru tort cu pişcoturi, iaurt şi piersici din compot

Înmoi gelatina, într-un castron, cu apă călduţă şi o laşi să se umfle 20-25 de minute. Amesteci gelatina topită şi răcită cu iaurtul, zahărul aromatizat cu vanilie şi adaugi treptat frişca. Baţi bine să se amestece. Scurgi fructele din compot şi le tai felii subţiri. Amesteci cu frişca jumătate din cantitatea de fructe şi păstrezi restul pentru decorare. Tapetezi interiorul unei forme de tort detaşabile cu folie de aluminiu să nu se lipească de frişcă şi acoperi fundul formei de tort cu pişcoturi. Torni frişca amestecată cu fructe, nivelezi frumos la suprafaţă şi ornezi cu feliile de piersici păstrate. Laşi tortul la rece până în momentul servirii.

În momentul servirii, scoţi tortul cu pişcoturi, iaurt şi piersici din compot din formă, îndepărtezi folia de aluminiu şi tapetezi lateralele cu alunele zdrobite.