Tort de cartofi cu glazură de brânză şi nucă de cocos

Tort jpeg

Când vine vorba de dulciuri, copii sunt primii. Mai ales dacă desertul conţine mult zahăr...

Ingrediente:

3 ouă ¾ ceaşcă zahăr ¾ ceaşcă zahăr brun 1 cană piure de cartofi dulci 100 ml lapte evaporat ¼ ceaşcă de ulei de măsline 1 portocală (zeama şi coaja) o linguriţă de vanilie 2 căni de făină o linguriţă de scorţişoară o linguriţă de nucşoară o linguriţă de ghimbir 1 ½ praf de copt ½ bicarbonat de sodiu ¼ linguriţă de sare

500 g cremă de brânză

1 pachet de unt

4 linguriţe de zahăr pudră

o linguriţă de vanilie

o cană de nucă de cocos (şi pentru decor)

Mod de preparare:

Se amestecă ouăle cu zahărul brun şi cu zahărul simplu până se face ca o spumă. Se adaugă piureul de cartofi, laptele evaporat, uleiul de măsline, zeama de la portocală, coaja de la portocală dată de răzătoare şi vanilia.

Într-un bol separat se adaugă celelalte ingrediente: făina, scorţişoara, nucşoara, ghimbirul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi sarea. Se mixează. Aluatul rezultat se pune în două tăvi pentru tort. Se bagă la cuptor şi se coace la 350 g C. Din când în când se verifică dacă aluat este copt, fosind testul cu scobitoarea. Când este gata, se lasă la răcit.

Pentru glazură, se amestecă crema de brânză, untul, zahărul pudră şi vanilia. Se mixează bine şi se adaugă şi nuca de cocos. O parte din conţinutul rezultat se pune între blaturi, iar o parte se pune deasupra. Dacă mai este necesar, puteţi să mai presăraţi nişte nucă de cocos.

Sursa: mommiecooks.com

Sursa: mommiecooks.com