Tort de migdale şi zmeură
Acest tort se poate prepara indiferent de anotimp, fiind foarte bun şi cu zmeură congelată. Iată cum se face tortul de migdale şi zmeură.
De ce ai nevoie pentru tortul de migdale şi zmeură
Pentru blat
375 g făină 250 g unt 125 g zahăr 1 ou 1/2 lămâie 1 vârf cuţit bicarbonat coaja de la o lămâie
Pentru umplutură
300 g zmeură
500 g cremă de brânză
4 linguri zahăr pudră
1 lingură esenţă de vanilie
3 linguri fulgi de migdale
Cum se prepară tortul de migdale şi zmeură
Cerne făina pe planşetă, fă o adâncitură la mijloc, unde pui oul, coaja rasă de la o lămâie, bicarbonatul stins cu o lingură de zeamă de lămâie, untul tăiat bucăţele şi zahărul. Amestecă cu mâna ingredientele şi frământă bine. Aluatul îl împarţi în trei îl întinzi în foi subţiri pe fundul tăvii, apoi le coci pe rând. Ai grijă să nu se usuce prea tare!
Aşază foile coapte pe o suprafaţă plană, pentru a nu se deforma.
Freci crema de brânză cu zahărul pudră, fulgii de migdale şi esenţa de vanilie. Pui pe prima foaie cremă de brânză şi zmeură, pui al doilea blat, cremă, zmeură, din nou blat, iar deasupra decorezi cu restul de cremă şi zmeură. Şi gata cel mi bun tort de migdale şi zmeură.