Tort în trei culori cu inimioare
Ca sentiment al iubirii pentru cei dragi, poţi prepata acest tort în trei culori cu inimioare, o prăjitură cu care cu siguranţă îi veţi impresiona. Poţi face inimioarele din fructe ori din marţipan. Depinde de gusturile tale. Noi îşi recomandăm căpşuni ori grepfrut roşu.
Tort în trei culori cu inimioare - Ingrediente
Pentru blat
6 ouă 140 g zahăr 150 g făină 3 linguri ulei 1 lingură cacao unt sau margarină făină pentru uns tava
Pentru umplutură
500 ml lapte
100 g zahăr
1 plic budincă de vanilie
300 g unt
100 g gem de căpşuni
100 g alune tăiate
colorant alimentar
Tort în trei culori cu inimioare - Mod de preparare
Pentru blat, baţi ouăle cu zahărul într-un vas la bain-marie 5 minute, scoţi vasul din apă şi continui să le baţi încă 10 minute, până se fac spumă. Adaugi încet făina şi, la sfârşit, uleiul, amestecând uşor, şi apoi cacaua. Torni compoziţia în tava rotundă, unsă şi tapetată cu făină, şi coci în cuptorul încins timp de 40 minute. Când e gata, laşi să se răcească şi tai blatul încercând să-i dai formă ovală, de ou.
Pentru umplutură, fierbi laptele cu zahărul şi praful de budincă, apoi laşi să se răcească. Adaugi untul şi amesteci bine, astfel încât compoziţia să capete o consistenţă cremoasă. Şi budinca, şi untul trebuie să fie la temperatura camerei.
Tai blatul în trei, pui pe fiecare felie gem şi cremă şi le aşezi una peste alta. Opreşti puţină cremă pentru ornat. Pe ultima felie pui restul de cremă, iar pe lateral ornezi cu alunele tăiate.
Crema pentru ornat o amesteci cu colorant de diverse culori şi, cu seringa specială, decorezi tortul. Nu uita de inimioare, pentru a prepara cel mai bun tort în trei culori cu inimioare!