Tort Pavlova cu căpşuni şi zmeură. Reţeta lui Jamie Oliver

pavlova cu capsuni si zmeura jpeg

Iată reţetă clasică de vară, pe care trebuie să o încerci! Îmbogăţită cu o mulţime de fructe de sezon, acest tort Pavlova este cu siguranţă desertul perfect de vară, cu care îţi vei impresiona invitaţii şi familia.

Ingrediente

Pentru bezea

6 albuşuri 300 g zahăr pudră 1 praf sare

Pentru Pavlova

400 g căpşuni proaspete şi zmeură

200 ml smântănă lichidă pentru frişcă

200 ml iaurt natural degresat

2 linguri zahăr pudră

1 păstaie de vanilie, cu seminţele scoase

frunze de mentă, proaspete

Mod de preparare

Încingi cuptorul la 150 de grade Celsius. Pui albuşurile într-un bol curat şi le baţi, la viteză medie, până se formează o spumă fermă.

Cu mixerul în funcţiune, adaugi treptat zahărul şi un praf de sare. Setezi mixerul la cea mai mare viteză şi amesteci 7-8 minute, până când bezeaua este albă, strălucitoare şi fină. Dacă ţi se pare că nu este gata, poţi să mai mixezi bezeaua un pic, dar cu grijă.

Aşezi hârtie de copt în două tăvi. Împarţi amestecul de bezea în două părţi egale, uniforme. Le dai forma unui cerc de aproximativ 20 cm diametru. Dai ambele tăvi la cuptorul încins şi le laşi să se coacă 1 oră, până când bezeaua capătă o culoare aurie şi este pufoasă în centru.

Tai în două sau în patru căpşunile mari şi pe cele mici le laşi întregi, apoi le amesteci cu zmeura. Baţi smântâna pentru frişcă cu zahărul, până se formează un amestec pufos, apoi amesteci cu iaurtul şi încorporezi seminţele de vanilie. Cu o lingură, pui jumătate din cantitatea de frişcă peste una dintre foile de bezea şi o întinzi uşor.

Presari jumătate din cantitatea de fructe, uniform, peste amestecul de frişcă. Deasupra, aşezi cealaltă foaie de bezea şi apeşi uşor pentru a se lipi. Întinzi restul de frişcă pe deasupra prăjiturii şi presari restul de căpşuni şi de zmeură. Pentru decor, poţi să adaugi câteva frunze de mentă proaspătă. Serveşti acest tort Pavlova cu căpşuni şi zmeură la ocaziile speciale sau la o cină în doi, dacă doreşti.

Sursa+foto: jamieoliver.com