Tort tiramisu cu pişcoturi şi cacao

tort tiramisu piscoturi cacao jpeg

Se pare că, din punct de vedere al dificultăţii de preparare, după chec, tiramisu este cel mai uşor de făcut. Din acest motiv am şi preparat acest tort tiramisu cu pişcoturi şi cacao şi vă invităm şi pe voi să-l pregătiţi!

Ingrediente pentru tort tiramisu cu pişcoturi şi cacao

500 g pişcoturi 4 gălbenuşuri 125 g zahăr 500 g mascarpone (sau brânză de vaci cremoasă) 300 g frişcă 350 ml cafea concentrată şi îndulcită cu 2 linguri de zahăr 50 ml lichior

4 albuşuri

100 g zahăr

1 linguriţă esenţă de vanilie

25 g pudră de cacao

1 tabletă de ciocolată simplă

500 ml apă

Mod de preparare pentru tort tiramisu cu pişcoturi şi cacao

Prepari 350 ml de cafea îndulcită cu două linguri de zahăr, la care adaugi 50 ml lichior de cafea şi o laşi la frigider până prepari restul reţetei. Baţi gălbenuşurile cu zahărul într-un vas aşezat în bain-marie, până când crema începe să clocotească. Torni crema fierbinte peste brânză şi amesteci bine, adaugi frişca şi amesteci uşor până se încorporează.

Înmoi rapid fiecare pişcot în cafea, fără a-l lăsa prea mult în contact cu lichidul, apoi aşezi pişcoturile, unul lângă altul pe fundul unei forme rotunde. Torni deasupra jumătate

din cantitatea de cremă, adaugi un alt strat de pişcoturi, urmând aceiaşi paşi şi închei cu un strat generos de cremă.

Baţi energic albuşurile, adăugând treptat zahărul până când obţii o spumă tare. Fierbi 500 ml apă într-o cratiţă şi torni cu o linguriţă crema de albuş sub forma unor bule. Le fierbi

4-5 minute, întorcându-le de pe o parte pe alta, le scoţi cu spumiera şi le laşi să se scurgă în strecurătoare. Decorezi suprafaţa prăjiturii cu bulele de albuş şi cerni pudra de cacao. Pe laterale tortului tiramisu cu pişcoturi şi cacao pui ciocolată rasă.