Muhammara poate fi un aperitiv delicios, întinsă pe lipie caldă sau pe pâine prăjită, dar este potrivită şi lângă o friptură de porc sau de pui la grătar.

 

Ingrediente

  • 1 kg ardei graşi roşii
  • 200 g nuci măcinate
  • 6 căţei usturoi
  • 1 linguriţă chimion pudră
  • 50 g pesmet
  • 50 ml ulei de măsline extravirgin
  • fulgi de chilli
  • sare

Mod de preparare 

Coci ardeii graşi, îi cureţi de coajă, cotoare şi seminţe, îi tai fâşii, apoi îi laşi la scurs. Într-un blender, pui nucile, ardeii, usturoiul şi uleiul de măsline şi mixezi până obţii o pastă. Condimentezi cu sare şi fulgi de chilli, după gust, adaugi chimionul pudră şi pesmetul şi mai mixezi puţin. Transferi pasta în borcane, torni puţin ulei de măsline deasupra, le închizi ermetic şi le poţi păstra la frigider câteva săptămâni.

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Hribi în oţet

Loading...