Bucură-te de gustul bogat al acestei reţete şi prepară, în 4 paşi, o musaca pe care o mănânci de nu te mai opreşti.

Ingrediente

1 kg cartofi
5 vinete
1 kg roşii
2-3 linguri ulei
2-3 cepe tocate
1 kg carne de vită tocată
1 cană vin alb sec
3-4 căţei de usturoi, zdrobiţi
1 legătură pătrunjel
sare, după gust
piper, după gust
1 ou
unt, pentru uns

Pentru sos

2 ouă
150 g caşcaval ras
200 g smântână

Mod de preparare

Pasul 1

Speli bine cartofii şi îi fierbi în coajă. Îi scurgi şi îi descojeşti. Speli vinetele, le tai felii nu foarte groase, le dai cu sare şi le laşi 30 de minute să se scurgă amăreala, apoi le speli şi le usuci. Le ungi cu puţin ulei şi le frigi pe grătarul încins sau în tigaia grill, pe ambele părţi. Le dai deoparte şi le laşi să se răcească. Speli roşiile, 3 dintre ele le tai cubuleţe, iar pe cele rămase le feliezi.

Pasul 2

Separat, încingi uleiul şi căleşti ceapa. Adaugi carnea tocată şi amesteci din când în când. Torni vinul şi ţii pe foc până când se evaporă tot lichidul şi carnea începe să se rumenească. Pui roşiile tăiate cubuleţe şi usturoiul. Amesteci ca să se combine aromele şi mai ţii pe foc 10-12 minute.

Pasul 3

Pui pătrunjelul tocat spre final şi condimentezi cu sare şi piper. Amesteci bine, dai tigaia de pe foc şi laşi carnea să se mai răcească. Când s-a răcit, adaugi oul şi omogenizezi compoziţia.

Pasul 4

Ungi o tavă cu unt, aşezi un strat de felii de vinete, adaugi jumătate din compoziţia de carne, pui un strat de felii de roşii, unul de vinete, urmat de unul de carne tocată. Aşezi feliile de roşii şi termini cu un strat de felii de cartofi. Separat, baţi ouăle cu caşcavalul ras şi cu smântâna şi le torni peste musaca. Dai tava la cuptorul încins 45-50 de minute, până se rumeneşte.

Foto: Profimedia

Loading...