O prăjitură pur şi simplu irezistibilă.

Ingrediente
Pentru blat
● 4 ouă ● 180 g făină
● 180 g zahăr
● 4 linguri cacao
● 4 linguri apă clocotită
● 7 g praf de copt
Pentru cremă
● 500 ml smântână
Pentru frişcă
● 250 g brânză cremoasă
● 160 g zahăr ● 1 banană
● 100 g ciocolată neagră
● 65 ml apă ● 15 g gelatină

Cum se prepară muşuroiul cu cacao şi banane

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Pui albuşurile la frigider, iar gălbenuşurile le laşi într-un bol la temperatura camerei. Cernişi amesteci făina cu praful de copt şi cu pudra de cacao. Baţi gălbenuşurile şi, în timp ce mixezi, torni câte o lingură de apă clocotită. Mixezi un minut, apoi adaugi zahărul. Continui să mixezi alte 3-4 minute, până obţii o compoziţie pufoasă. Încorporezi amestecul de ingrediente solide. Baţi albuşurile reci până devin spumă, le adaugi în aluat, apoi îl răstorni într-o formă rotundă tapetată. Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 30 deminute. Laşi blatul să se răcească 10-15 minute în cuptor, cu uşa întredeschisă, apoi îl transferi pe un grătar, pentru a se răci. Ulterior, decupezi 2cm din marginile blatului şi le zdrobeşti în blender.
Pentru cremă, înmoi gelatina în apa rece 15 minute. Aşezi compoziţia pe foc, amesteci continuu, până începe să dea în clocot. Iei gelatina de pe foc şi
Pasezi cu blenderul brânza, zahărul şi banana, apoi încorporezi gelatina. Baţi smântâna rece până devine cremă şi o adaugi în amestecul de brânză,
apoi omogenizezi ciocolata tăiată bucăţele.
Îmbraci un vas rotund înfolie alimentară, care să atârne şi pe margini, torni crema, aşezi blatul peste ea şi strângi folia. Dai bolul la frigider peste
noapte. A doua zi, răstorni prăjitura pe un platou şi o decorezi cu cojile de blat zdrobite.

Loading...