Un desert foarte iubit, muşuroiul de cârtiţă este propunerea doamnei Cristina Ivaşcu, din Bucureşti. Iată cum se prepară!

Ingrediente pentru muşuroi de cârtiţă

4 ouă

300 g făină

200 g unt

200 g zahăr

2 linguriţe praf de copt

50 g pudră de cacao

3 banane coapte

400 ml frişcă lichidă

100 g ciocolată neagră, rasă

1 linguriţă esenţă de vanilie

ciocolata albă, pentru decor

Cum se prepară muşuroiul de cârtiţă

Pentru blat, se pun într-un vas mai mare untul, zahărul, ouăle, praful de copt, făina şi pudra de cacao. Se mixează bine până la omogenizare. Compoziţia obţinută se răstoarnă într-o formă de tort cu marginea detaşabilă şi se bagă la cuptorul preîncălzit la 180° C, o oră.

Pentru cremă, se mixează frişca lichidă până capătă consistenţa unei creme, apoi se adaugă ciocolata neagră şi esenţa de vanilie. Se amestecă uşor până se omogenizează.

După ce blatul s-a copt, se scoate din tavă şi se lasă puţin la răcit. Se scobeşte în mijloc cu ajutorul unei linguri şi se lasă o margine cam de 1 cm. Se verifică cu o scobitoare pentru a nu ajunge pe partea cealaltă atunci când se scobeşte. Partea scobită se dă deoparte şi se fărămiţează. În mijlocul muşuroiului de cârtiţă se aşează bananele curăţate. Se pune apoi din blatul fărâmiţat şi crema. Se presară deasupra ciocolata albă răzuită.

Loading...