O prăjitură ideală pentru zilele de răsfăţ când ai poftă de ceva dulce. Această negresă merge perfect cu cireşe şi este genul de prăjitură pe care o poţi lua cu tine la birou.

Ingrediente:

130 g unt
150 g ciocolată neagră
55 g cireşe
55 g nuci
225 zahăr tos
55 g cacao
75 g făină
3/4 praf de copt
3 ouă mari
50 g lapte sau ciocolată neagră, opţional

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 180 de grade şi tapetează o tavă cu foaie de copt.
Topeşte untul şi ciocolata neagra pe bain marin. Îndepărtează sâmburii de la cireşe şi taie-le alături de nuci. Amestecă-le în ciocolata topită şi ia bolul de pe oala cu aburi.

Într-un alt bol, adaugă zahărul şi apoi trece prin sită cacaua, făina şi praful de copt. Adaugă-le la amestecul de ciocolată topită şi amestecă bine până totul este încorporat. Bate ouăle şi taie bucăţele ciocolata neagra, dacă foloseşti, sau laptele, şi adaugă în aluat. Bagă tava la copt pentru 15-20 de minute. Taie prăjitura în pătrăţele şi serveşte-o. 

 

https://www.jamieoliver.com/recipes/chocolate-recipes/cherry-brownies/

Loading...