De obicei, omleta se prepară direct cu alimentele în acelaşi vas, însă de data aceasta ce ar fi să le găteşti separat? Reţeta îşi va păstra savoarea şi gustul intense şi intacte!

Ingrediente 

  • 2 ouă
  • 50 g parmezan ras
  • 1 lingură lapte   
  • sare şi piper, după gust 
  • 1 linguriţă ulei de măsline

Pentru umplutură 

  • 1 ceapă
  • 50 g ciuperci tăiate în conservă 
  • ¼ ardei gras roşu
  • ¼ ardei gras verde
  • 1 roşie 
  • 100 g porumb din conservă
  • 1 linguriţă cimbru 
  • 1 linguriţă boia dulce
  • 1 lingură ulei de măsline 
  • sare şi piper, după gust 

Mod de preparare 

Încingi o lingură cu ulei de măsline într-o tigaie. Între timp, într-un bol, spargi şi baţi ouăle, apoi amesteci cu laptele şi parmezanul ras. Potriveşti de sare şi piper după gust. Frigi omleta pe ambele părţi, la foc potrivit, timp de 2-3 minute. Dai omleta deoparte pe o farfurie. 

Cureţi, speli foarte bine sub jet de apă rece şi toci mărunt sau julien ceapa, ardeiul gras şi roşia. Scurgi foarte bine de lichid ciupercile şi porumbul din conserve. 

Încingi restul de ulei de măsline într-o tigaie. Căleşti câteva minute ceapa, apoi adaugi roşia, ardeiul gras, ciupercile şi porumbul. Condimentezi cu boia dulce, cimbru, sare şi piper după gust. Amesteci şi mai laşi pe foc 4-5 minute. 

Serveşti omleta cu umplutură de legume sotate şi o decorezi cu verdeaţă preferată.

Poftă bună!

Foto: Shutterstock.com

 

Încearcă şi reţeta de Omletă cu creier.

 
Loading...