Gustul de acasă, gustul bunicii, mâncarea pe care n-ai cum să nu o fi gustat măcar o dată în casa părintească. Orezul cu urzici este un preparat pe care merită să-l încerci. Este uimitor de bun!

Ingrediente Orez cu urzici, reţetă de post

  • 350 g de urzici
  • 200 g de orez
  • ceapă verde
  • ulei de măsline
  • 1-2 căţei de usturoi
  • 50 g bulion
  • sare şi piper
  • pătrunjel verde
     

Mod de preparare Orez cu urzici, reţetă de post

Urzicile se spală în mai multe ape şi se curăţă de cotoare. Se opăresc timp de maximum 5 minute în apă cu sare, apoi se lasă la scurs. 

Separat, se taie ceapa solzşori şi se pune la călit, alături de un căţei de usturoi strivit. Când ceapa devine aurie, adaugă orezul şi se amestecă bine, apoi se completează cu apă fierbinte. La o cană de orez se pun trei căni de apă. Lasă la fiert.

Urzicile opărite se trag şi ele la tigaie, în ulei şi cu un căţei de usturoi pentru gust. După câteva minute, adaugă pasta de roşii şi amestecă bine. Orezul fiert se adaugă peste urzicile în sos de roşii. 

Se serveşte preparatul cu verdeaţă proaspătă! 

Poftă bună! 

Loading...